Pols entre Kim Jong-un i Trump sobre qui té el botó nuclear més gros (Reuters)
Pols entre Kim Jong-un i Trump sobre qui té el botó nuclear més gros (Reuters)
Washington

Donald Trump i Kim Jong-un es trobaran cara a cara al maig

El líder nord-coreà proposa la reunió a Trump, que l'accepta, i es compromet a aturar el programa nuclear

Actualitzat

El president nord-americà, Donald Trump, accepta una invitació del líder nord-coreà, Kim Jong-un, per reunir-se en un lloc encara per determinar, al maig.

Kim Jong-un ha proposat aquest dijous una reunió al president dels Estats Units i s'ha ofert a aturar el seu programa nuclear i de míssils i abordar la seva desnuclearització per iniciar una negociació. L'anunci l'ha fet el cap de l'Oficina de Seguretat Nacional de Corea del Sud, Chung Eui-yong, que ha entregat a Trump una carta que li va donar Kim Jong-un durant una reunió a principis de setmana a Pyongyang. A la carta, Kim convidava Trump a reunir-se amb ell a Corea del Nord.

Trump ha acceptat la reunió proposada pel líder nord-coreà i ha dit que la trobada serà al maig, però falta concretar on es farà.

El president nord-americà considera "un gran progrés" que Kim Jong-un parli de "desnuclearització" i no només de congelar el seu programa nuclear. Això sí, considera que les sancions sobre Corea del Nord han de continuar fins que s'arribi a un acord definitiu:

 


La mateixa delegació de Corea del Sud que aquesta setmana va ser rebuda a Pyongyang pel líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha viatjat a Washington per traslladar a Donald Tump l'oferiment d'una trobada.

 

 

D'altra banda, la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, ha assegurat que el president Trump acceptarà la invitació de Kim però que la pressió i les sancions sobre Pyongyang continuaran:

"Estem desitjant que es produeixi la desnuclearització de Corea del Nord. Mentrestant, totes les sancions i la pressió exercida sobre Pyongyang continuaran."


L'anunci arriba després d'un any de tensions d'àmbit internacional davant dels diferents assajos balístics realitzats per Pyongyang, que va amenaçar en diverses ocasions d'utilitzar la força nuclear per atacar territori nord-americà.

Tant el govern sud-coreà com el nord-americà han destacat en diverses ocasions la importància d'abordar la qüestió nord-coreana a través de la via diplomàtica, sense obviar la importància d'estar preparats davant un possible atac per part de Corea del Nord.

La tensió a la regió ha disminuït darrerament amb motiu de l'acostament entre les dues Corees, que al gener van reprendre el diàleg després de diversos anys de silenci.

ARXIVAT A:
Trump Corea del Nord
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut