Atletes de les dues Corees desfilant amb una sola bandera (Reuters)
Atletes de les dues Corees desfilant amb una sola bandera (Reuters)
Pyeongchang

Els Jocs Olímpics d'hivern uneixen les dues Corees en una sola bandera

Corea del Sud inaugura els Jocs de Pyeongchang, coneguts com els "Jocs de la pau", amb una cerimònia amb un marcat to polític

RedaccióActualitzat

Han arrencat els Jocs Olímpics d'hivern a Pyeongchang, Corea del Sud, coneguts com els "Jocs de la pau", amb els primers gestos polítics. En la cerimònia d'inauguració, les dues Corees han desfilat sota la mateixa bandera, i el responsable de la delegació nord-coreana ha encaixat la mà amb el cap d'estat de Corea del Sud. Per contra, el vicepresident nord-americà, Mike Pence, ha preferit no tenir cap contacte amb els representants de Kim Jong-un.

Les competicions ja van començar aquest dijous, però la qüestió política i la relació entre les dues Corees eclipsa qualsevol prova esportiva. A la cerimònia inaugural dels Jocs hi han assistit, entre centenars d'autoritats, el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, i també el cap d'estat -formal- de Corea del Nord, Kim Yong-nam, i la germana petita de Kim Jong-un -líder nord-coreà-, Kim Yo-jong.

 

 

La germana de Kim Jong-un, convertida en una de les "vedets" d'aquests Jocs Olímpics, ha coincidit amb el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, a la zona d'autoritats de l'estadi. Segons testimonis, han evitat fins i tot mirar-se. Kim Yo-jong és a la llista de persones sancionades per Washington. La raó: violació dels drets humans.

Mike Pence ha portat a Corea del Sud un missatge de duresa. S'ha entrevistat amb desertors de Pyongyang, i ha abandonat un sopar que havia de compartir amb el cap d'estat formal de Corea del Nord i el seu homòleg del sud.

Tot i que es consideren els "Jocs de la pau", la radiació política ha arribat també als carrers de Seül, on centenars de manifestants han protestat per la visita nord-coreana. Protestes davant un fet evident. A banda de les delegacions, de l'alt nivell esportiu, de l'olimpisme que s'hi respiri, l'"atleta" estrella d'aquests Jocs no ha vingut. Kim Jong-un s'ha quedat a Pyongyang.

Notícia relacionada: Demostració de força de Corea del Nord la vigília dels Jocs de Pyeongchang

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut