Vitòria

Ken Follet presenta la segona part d'"Els pilars de la Terra"

L'escriptor gal·lès Ken Follet ha presentat la seva última novel·la, titulada "Un món sense fi", segona part de l'exitosa "Els pilars de la Terra". Aquesta seqüela és ja un èxit de vendes amb més de 700.000 exemplars venuts. Follet ha escollit, per a la seva presentació, la catedral de Santa Maria de Vitòria, al País Basc, lloc que li ha servit d'inspiració per ambientar bona part de l'argument.

Actualitzat
La nova novel·la de Follet ha arribat 18 anys després de la publicació d'"Els pilars de la Terra". Els llibreters i les editorials creuen que "Un món sense fi" es convertirà en un dels llibres més venuts del 2008. Podria arribar aviat al milió d'exemplars.

L'escriptor ha explicat un dels seus secrets més ben guardats: com enganxar els lectors. La fórmula màgica és que quan els seus personatges resolen un problema, n'apareix un de nou. Això fa que els lectors penetrin molt més en les històries i "s'oblidin del món real on viuen".

L'elecció de la catedral de Vitòria no és casual. Follet va inspirar-se en el temple per ubicar part de la trama. Com a professional de la literatura, l'escriptor gal·lès té ja una dinàmica de feina. Comença fent un resum de la història de 50 o 60 pàgines. Un cop enllestit, i amb el vistiplau dels editors, comença la tasca d'escriure.

Per construir el món al voltant de l'argument i per documentar-se, Ken Follet visita llocs on poder situar la història o bé entrevista persones que tinguin un perfil interessant. En enllestir tot el procés, triga unes sis setmanes.

El que Ken Follet considera imprescindible en les seves novel·les és la figura d'una heroïna. És un esquema que des de "L'ull de l'agulla" li ha funcionat amb els lectors i, per tant, el continua utilitzant.

Aquesta dona forta apareix a "Un món sense fi" amb Caris, que es nega a acceptar el rol social de la dona en una societat medieval. Alguns crítics consideren que és una feminista massa avançada per l'època, però Follet es justifica assegurant que a totes les èpoques hi ha persones rebels i que volen canviar les coses.

Davant l'èxit que ja està tenint "Un món sense fi", Follet ha anunciat que hi haurà una tercera part, però no ha concretat quan.
Anar al contingut