Junts pel Sí i la CUP registren la declaració d'"inici del procés de creació d'un estat català independent en forma de república"

El text diu que "no se supeditaran a les decisions de les institucions de l'estat espanyol". I cita particularment el "Tribunal Constitucional, a qui considera deslegitimat i sense competència".

RedaccióActualitzat

Junts pel Sí i la CUP han entrat al Parlament una proposta de declaració que ha de servir "per marcar l'inici de la legislatura" i que ha de conduir a "la creació d'un estat independent en forma de república catalana". El text, que està obert a esmenes i a l'adhesió d'altres formacions, es votarà en un ple abans del ple d'investidura.

L'escrit assegura que "el mandat democràtic" de les eleccions del 27 de setembre obliga a treballar perquè "Catalunya esdevingui un estat independent" i que l'"àmplia majoria sobiranista en vots i escons (...) aposta per l'obertura d'un procés constituent no subordinat". I "insta el futur govern a adoptar les mesures necessàries per fer efectives aquestes declaracions".

La declaració estableix un "termini màxim de 30 dies de tramitació de les lleis de procés constituent, de seguretat social i d'hisenda pública".

A més, el text diu explícitament que "com a dipositari de la sobirania i expressió del poder constituent, el Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l'estat espanyol". I cita particularment el "Tribunal Constitucional, a qui considera deslegitimat i sense competència".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut