Madrid

Jordi Pujol Ferrusola exculpa el seu pare i insisteix que el diners d'Andorra procedeixen d'un llegat familiar

El jutge retira el passaport a Jordi Pujol Ferrusola i l'obliga a comparèixer cada setmana al jutjat

RedaccióActualitzat

Jordi Pujol i Ferrusola ha comparegut durant quatre hores davant l'Audiència Nacional per declarar sobre el "cas Pujol", després que aquest dimecres ho van fer els seus pares.

Durant la declaració davant del jutge, el fill de l'expresident de la Generalitat ha dit que el seu pare estava al marge de la fortuna familiar oculta a Andorra i ha mantingut la versió que aquests diners provenien de la deixa del seu avi, que ell va aconseguir augmentar gràcies a la seva gestió financera. Ha subratllat que només repartia entre la família els diners de la gestió de l'herència, segons fonts presents en la declaració, que encara continua.

Pujol Ferrusola ha assenyalat, tal com va dir al Parlament, que la fortuna d'Andorra procedia del llegat del seu avi Florenci, que va morir el 1980 i va deixar a la seva jove i als seus néts 140 milions de pessetes. A principis dels 90, el primogènit es va dedicar a invertir aquests diners, que va poder incrementar, ha explicat al jutge, aclarint que el seu pare no estava involucrat en aquestes gestions.

El primogènit dels Pujol ha declarat a petició pròpia per justificar els moviments de capitals en comptes d'Andorra. El fill gran de l'expresident de la Generalitat ha arribat portant una maleta Trolley. Ha començat a declarar a tres quarts d'onze i ha acabat quatre hores després. 

Abans-d'ahir, els empresaris que van declarar com a testimonis van reconèixer i defensar la legalitat de les comissions que pagaven i van dir que no eren a canvi d'obtenir obra pública.

L'expresident Pujol, en la seva declaració, va atribuir al seu fill la titularitat dels comptes a Andorra, es va desvincular dels seus negocis i va afirmar que els seus diners a Andorra procedien del llegat del seu pare, Florenci Pujol, però no en va poder demostrar l'origen. Marta Ferrusola, en canvi, s'ha acollit al dret de no declarar davant del jutge.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut