Barcelona

L'expresident Pujol manté la versió de la deixa del seu pare davant l'Audiència Nacional i Ferrusola s'acull al dret de no declarar

L'expresident admet ser titular d'un compte a Andorra, però assegura que el va obrir per ajudar el seu fill quan la relació amb Mercè Gironès trontollava

RedaccióActualitzat

L'expresident Jordi Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola, han comparegut davant l'Audiència Nacional, a Madrid, com a investigats per un delicte continuat de blanqueig de capitals. Jordi Pujol ha declarat durant més de quatre hores davant del jutge José de la Mata i ha mantingut que l'origen de la fortuna familiar detectada en diversos comptes a Andorra procedeix de les inversions fetes a partir de l'herència rebuda del seu pare, Florenci Pujol.

L'expresident, que no ha aportat cap document al jutge, a més, s'ha desmarcat dels negocis del seu fill gran, Jordi. Tot i això, ha admès ser titular d'un compte a Andorra, però ha assegurat que el va obrir per ajudar el seu fill quan la relació amb Mercè Gironès, la seva exdona, trontollava.

Pujol ha contestat totes les preguntes formulades pel magistrat instructor. De la Mata li ha ofert declarar en català amb l'assistència d'un traductor però l'expresident ha optat per respondre en castellà a la compareixença per anar més ràpid.

Marta Ferrusola, en canvi, s'ha acollit al dret de no declarar davant del jutge.

Els Pujol han arribat cap a tres quarts de deu del matí a la seu de l'Audiència Nacional acompanyats dels seus advocats. Han arribat en cotxe i han caminat uns metres fins a l'edifici annex a la seu del tribunal en el qual s'ubiquen les sales on els han pres declaració.

El matrimoni ja va declarar fa més d'un any en un jutjat de Barcelona, i ara ho ha fet a Madrid, perquè la seva investigació s'ha sumat a la del seu fill Jordi Pujol Ferrusola i els seus negocis. La sospita del magistrat és que tota la família funcionava com una organització que aconseguia diners sobretot de comissions a canvi de l'adjudicació d'obra pública i els blanquejava, i per això va acceptar investigar-ho tot com una sola macrocausa.

Així, l'Audiència Nacional, va assumir les diligències que el jutjat d'instrucció 31 de Barcelona tenia obertes sobre el matrimoni i tres fills més, Marta, Mireia i Pere, que són investigats, el que abans es coneixia com a "imputats", per frau fiscal, després d'inhibir-se de la causa el 4 de febrer passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut