Jordi Casassas votant a les eleccions d'aquest dilluns.
Jordi Casassas votant a les eleccions d'aquest dilluns.
Barcelona

Jordi Casassas cedirà l'espai de l'Ateneu perquè s'hi pugui votar en una consulta sobiranista

L'historiador Jordi Casassas ha superat el candidat continuista, l'economista Josep M. Carreras, a les eleccions a l'Ateneu. Amb el lema "El teu Ateneu", Casassas vol promoure la participació dels quatre mil socis d'aquesta institució cultural i ha dit que deixarà l'espai de l'Ateneu perquè s'hi pugui votar en una consulta sobiranista.

RedaccióActualitzat

El nou president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casasses, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'Ateneu ha de participar de manera activa en el canvi de cicle que hi ha a Catalunya.

"Aquesta ha estat la meva proposta i penso que sí, que l'Ateneu té un potencial en els socis suficient per dir coses, no només per ser un receptacle d'actes, i d'actes, de vegades molt importants, però és un rebre només i l'Ateneu és una entitat que té una trajectòria i un pes que ha de dir coses.

Ha afegit que, si cal, deixarà l'espai de l'Ateneu perquè s'hi pugui votar en una consulta sobiranista.

L'historiador Jordi Casassas ha estat elegit nou president de l'Ateneu Barcelonès, després d'imposar-se a l'economista Josep Maria Carreras, amb una diferència de 155 vots. Aquestes eleccions han significat un nou rècord de participació: més del 41% dels socis de l'entitat hi han votat. El recompte de vots ha estat llarg i s'ha acabat a tres quarts de quatre de la matinada.

Casassas agafa el relleu de l'economista Francesc Cabana i ho fa amb el lema "El teu Ateneu". Vol que els socis se sentin coresponsables de l'Ateneu i també vol portar el debat sobiranista al si de l'entitat. El nou president assegura que l'Ateneu té capacitat per fer-se sentir molt més i que, a més a més de fer-se ressò dels temes que preocupen la societat catalana, ha de proposar accions.

El 31 de març es farà el traspàs de poders a la nova junta directiva, durant l'assemblea general de socis, que tindrà mandat fins a l'any 2017.

Jordi Casassas s'ha imposat a la candidatura encapçalada per Josep Maria Carreras.

 

 

 

 

Anar al contingut