Joan BonaNit revela la seva identitat i es veu per primer cop amb els presos al Suprem
Joan Porras, conegut com a Joan BonaNit, aquest dimarts declarant al Tribunal Suprem
Madrid

Joan BonaNit revela la seva identitat al Suprem i es veu per primer cop amb els presos

El jove que desitjava bona nit als presos a Lledoners diu al Suprem que els Mossos d'Esquadra es van endur les urnes del seu col·legi sense violència

Josep Maria CampsActualitzat

El primer testimoni d'aquest dimarts al judici del procés ha estat Joan Porras, que va ser a l'Institut Pius Font i Quer, de Manresa durant el cap de setmana del referèndum de l'1-O.

Es dona la circumstància que Joan Porras és l'autèntica identitat del jove conegut com a Joan BonaNit, que ha decidit fer pública davant del Tribunal Suprem.

Aquest jove, que s'ha presentat com a estudiant universitari, es va fer conegut perquè durant mesos va anar a l'exterior de la presó de Lledoners cada nit per desitjar bona nit als líders polítics presos amb un megàfon.

Segons ha dit abans d'entrar al Suprem, sempre havia pensat que revelaria la seva identitat al costat del presos.
 

"Els Mossos d'Esquadra no van causar cap dany"

Porras ha explicat que a l'institut on va votar l'1-O hi van anar set furgonetes dels Mossos a les 11 del matí i se'n van endur les urnes.

Segons el seu relat, els agents no eren antidisturbis, van negociar amb els concentrats i van actuar sense enfrontar-se amb ells:

Porras: "Van fer un cordó policial a la porta i no deixaven entrar ningú, però sí que deixaven sortir. A la porta van estar parlant una estona amb tres advocats que hi havia en aquest col·legi. Al cap d'uns minuts de parlar i d'intervenir, van entrar dins el col·legi, van estar uns minuts a dins i van sortir-ne al cap de poc, amb unes bosses de plàstic. S'havien emportat les urnes."

Pina: "Hi va haver alguna actuació violenta, per part dels Mossos, quan van entrar per requisar el material?"

Porras: "No, no. En cap moment, no, ni material ni física cap a ningú. Van entrar passant entre la gent asseguda a terra i no van causar cap dany."

"Van començar a picar a la tanca del col·legi"


A preguntes de Jordi Pina, de la defensa de Jordi Sànchez, que ha demanat el seu testimoni, Porras ha explicat que havia passat la nit de dissabte a diumenge a l'escola amb la seva família i amb amics, i que el dissabte va anar-hi un grup, aparentment d'extrema dreta, que el va increpar:

"Recordo que a mitjanit vaig sortir amb la meva germana al pati a prendre l'aire i de cop vam veure com flaixos de llum que venien del carrer, com si ens estiguessin fent fotos. A l'instant, vam veure com un grup de 4 o 5 persones encaputxades van començar a picar a la tanca del col·legi, com si volguessin saltar, amb crits de 'Viva España', 'Fills de puta' i 'Us matarem!'"

"Ràpidament vam veure que semblaven gent perillosa i ens vam ficar dins el col·legi. Vam explicar el que estava passant i suposo que ells, en veure que no buscàvem cap conflicte, al final van marxar."

 

Quan ha marxat, Porras ha aprofitat per saludar alguns dels acusats que estaven asseguts al centre de la sala:

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut