La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en el moment de respondre als atacs de Vox (Europa Press / Fernando Sánchez)
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en el moment de respondre als atacs de Vox (Europa Press / Fernando Sánchez)

Irene Montero es defensa de l'atac de Vox: "Pararem els peus a aquesta banda de feixistes"

Bronca al Congrés arran de l'insult masclista de la diputada d'extrema dreta Carla Toscano a la ministra d'Igualtat

Redacció / AgènciesActualitzat

La diputada de Vox Carla Toscano ha provocat una esbroncada monumental al Congrés dels Diputats, on ha afirmat que "l'únic mèrit" de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, és "haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias".

En el debat sobre els pressupostos del Ministeri d'Igualtat, la diputada d'extrema dreta ha criticat les paraules de Montero atribuint al "masclisme" d'alguns jutges les rebaixes de condemnes aplicant la llei del "només sí és sí".

Toscano ha acusat Montero de tenir la cara "de ciment armat" per fer aquestes declaracions, l'ha qualificat d'"alliberadora de violadors" i l'ha acusat d'"insultar tota la judicatura".

Així ha estat l'insult de la diputada de Vox i la resposta de Montero:

Toscano: "L'únic mèrit que té vostè és haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias"

Montero: "Vull sol·licitar que s'incorpori al diari de sessions la violència política, perquè després de mi no en vingui cap més, perquè tothom pugui recordar la violència política i els que l'exerceixen. Les feministes i les demòcrates som més i pararem els peus a aquesta banda de feixistes amb més drets."


La referència a la vida privada de Montero ha indignat pràcticament la totalitat de la cambra. El vicepresident primer del Congrés, Alfonso Rodríguez de Celis, que en aquell moment actuava de president, ha cridat a l'ordre la diputada i ha anunciat que les paraules es retirarien del diari de sessions.

Però Montero, visiblement emocionada, ha demanat que es mantinguin. La intervenció de la ministra ha estat aplaudida pels diputats del PSOE, Unides Podem, Esquerra i EH-Bildu, drets, entre altres.

Des dels grups d'esquerres, s'han cridat frases com "no tot s'hi val" o "fora", mentre des de Vox aplaudien Toscano amb crits de "llibertat".

La portaveu d'Igualtat del PSOE, Laura Berja, ha acusat de "masclisme" la diputada de Vox: "Vostè no és digna d'aquesta cambra, és una vergonya per a aquest país", li ha dit.

La diputada de Vox, durant la intervenció que ha fet al Congrés dels Diputats
La diputada de Vox, durant la intervenció que ha fet al Congrés dels Diputats (Europa Press / Fernando Sánchez)

Suport a Montero

L'atac masclista de Vox ha provocat una onada de missatges de suport a Montero, tant des del govern espanyol com d'altres formacions polítiques:

 

 

ARXIVAT A:
Masclisme Congrés dels DiputatsVoxUnides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut