La violació hauria tingut lloc al carrer adjacent al Palau després d'una festa
La violació hauria tingut lloc al carrer adjacent al palau després d'una festa (Reuters/Sarahbeth Maney)

Investiguen una violació al palau de l'Elisi d'una membre del gabinet militar de Macron

El diari Libération ha destapat el cas, que hauria tingut lloc l'1 de juliol en una festa a la residència del president francès

La justícia francesa investiga una violació al palau de l'Elisi, seu de la presidència de la República i residència oficial del president Emmanuel Macron. El diari Libération ha destapat el cas aquest divendres, després de mesos en què l'afer s'ha intentat portar amb absoluta discreció.

Els fets haurien tingut lloc aquest estiu entre el personal del gabinet militar del president. La víctima és una jove militar que assegura que un dels seus col·legues va abusar sexualment d'ella després d'una festa al palau.

Segons les informacions periodístiques, els fets haurien passat l'1 de juliol en acabar l'acte de comiat del general Valéry Putz. Fins llavors adjunt al cap de l'Estat Major i un dels homes de confiança de Macron, el general l'havien destinat a Nova Caledònia, un territori d'ultramar francès.

La violació hauria tingut lloc al carrer adjacent al palau després de la festa. La noia va presentar una denúncia tot just després.

La justícia ha confirmat que té oberta des del 12 de juliol una investigació per violació. Que ha escoltat el presumpte agressor i l'ha situat sota l'estatus de testimoni assistit, menys incriminatori que la imputació.

Des del gabinet presidencial diuen que no parlen d'investigacions judicials en marxa. Però admeten que s'ha assistit psicològicament la denunciant i s'ha apartat de l'Elisi el suposat agressor.

El president ja havia marxat de la festa quan van passar els fets, segons Libération. En qualsevol cas, és una carpeta més que delicada per a Macron, quan només falten sis mesos per a les eleccions presidencials en què probablement repetirà com a candidat.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualFrançaEmmanuel Macron
Anar al contingut