Investiguen una agressió sexual a una turista a Barcelona

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió sexual a una turista la matinada de dissabte a Barcelona.

Els fets van passar al voltant de les 7 del matí de dissabte. La Guàrdia Urbana va atendre una turista noruega de 20 anys a la plaça Gaudí de Barcelona després de patir una agressió sexual i la van traslladar a l'Hospital Clínic.

Els fets haurien passat, segons algunes fonts, al Port Olímpic de Barcelona. La Guàrdia Urbana va trobar la noia, desorientada, a prop de la Sagrada Família i la van traslladar a l'Hospital Clínic.

Els Mossos no han registrat cap denúncia de la víctima, que és major d'edat, i traslladaran a les autoritats judicials la informació que rebin de l'hospital.
 

El protocol del Clínic

El Clínic és el centre de referència per atendre les agressions sexuals. Quan una víctima hi arriba, s'activa un protocol d'actuació, que implica metges, psicòlegs, personal dels jutjats i treballadors socials. 

L'objectiu és donar una atenció integral a les víctimes, que ara s'atreveixen més que mai a demanar ajuda mèdica. En aquest centre s'atenen gairebé dues dones cada dia

Lluïsa Garcia Esteve, psiquiatra coordinadora del Programa d'Intervenció d'Agressions Sexuals de l'Hospital Clínic, explica que ha canviat la sensibilització respecte a les agressions:

"Moltes vegades se n'anaven a casa, es dutxaven i no ho deien a ningú. I l'endemà, a treballar, o a estudiar o a escola. Hi ha moltes agressions que estan ocultes, que no les han dit mai"

Teresa Echevarría, infermera membre del Programa d'Atenció a la Violència Sexual de l'Hospital Clínic, diu que cada cop hi ha més peticions d'assistència:

"El que sí que s'ha incrementat és la sensibilitat i la claretat de la gent del que és una violència sexual, de que no és permesa, que és un delicte i que té un efecte sobre la salut, sobretot psíquic, molt important. Això implica que la demanda d'assistència s'hagi incrementat. Per nosaltres això està bé, és un bon indicador". 

Hi ha cada cop més assistència mèdica, però les denúncies són encara l'assignatura pendent. Com en el cas d'aquesta noia noruega, que no ha volgut denunciar. Només un 63% de les dones ateses diuen que tenen intenció d'anar als jutjats.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut