Galícia investiga el llançament de dos vagons de tren al riu i en culpa Adif
Els trens descarrilats abans de ser llençats al riu
Galícia

Investiguen Adif pel llançament de dos vagons de tren en un riu a Galícia

Els vídeos apareguts a les xarxes on es veu com llencen els combois al riu després de descarrilar ha encès el govern autonòmic, que ha demanat explicacions a Adif

RedaccióActualitzat

Uns vagons d'un tren de mercaderies que havien descarrilat a Ourense han estat llençats al riu Sil. Aquesta acció ha despertat les ires de la Conselleria de Medi Ambient del govern de Galícia, sobretot després que hagin aparegut a les xarxes vídeos que enregistraven com es van llençar els combois al riu.

El govern autonòmic ha demanat explicacions a Adif sobre els fets ocorreguts i li pregunta quin és el protocol de retirada de vagons perquè els treguin del riu tan aviat com sigui possible. També enviarà escrits al ministre de Transports, José Luis Ábalos, i a la titular de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per demanar-los explicacions. 
 


Adif, l'empresa encarregada de la gestió d'infraestructures ferroviàries, ha anunciat que obrirà una investigació sobre aquesta caiguda al riu, que ha provocat moltes crítiques des de grups ecologistes i partits polítics. Asseguren que faran tot el possible per saber qui va ordenar que l'excavadora llencés els vagons al riu i en depurarà responsabilitats.

El tren, que circulava per la línia Monforte-Ponferrada, va descarrilar el 28 de juliol i ara han sortit a la llum les imatges del llançament.

ARXIVAT A:
Transport públicRenfeMedi ambientGalícia
Anar al contingut