Les pluges i el temporal de mar inunden gran part de l'Alt Empordà

Inundacions i esllavissades a Girona: 14 carreteres i dues línies de tren tallades

Els aiguats i el temporal de mar causen danys materials a l'interior i a la costa i se suspenen classes i rutes escolars

Actualitzat

A les comarques de Girona el temporal de pluja ha causat problemes en la circulació per carretera, amb moltes carreteres tallades, les comunicacions ferroviàries afectades i s'ha tancat l'escola a 4 municipìs i suspès diverses rutes de transport escolar. Les precipitacions han fet créixer els cabals del rius i han causat inundacions en baixos i molts danys materials; el temporal de mar ha inundat gairebé tota la línia litoral.

 

Els Bombers han fet 316 serveis per arbres caiguts, sostres arrencats o inundacions de baixos.

 

 


Un esclafit causa danys materials a Ventalló, a l'Alt Empordà

 

Carreteres i trens

A la demarcació gironina hi ha 13 carreteres tallades i una més afectada per la caiguda d'objectes a la calçada.

 


Les línies de tren afectades a les comarques de Girona són, segons informen Adif i Renfe, la R3, de Ribes de Freser a Puigcerdà. La caiguda d'arbres sobre la via ha obligat a establir un servei alternatiu de transport per carretera.

La línia entre Perpinyà i Figueres-Vilafant està interrompuda per inundacions a Perpinyà, on SNCF ha suspès els serveis internacionals.

Es manté el servei fins a Figueres per als viatgers de Figueres i Girona. La resta de línies d'alta velocitat funcionen amb normalitat.

 


El temporal de mar es menja la costa de l'Empordà.

 

Classes i rutes escolars suspeses

A les comarques de Girona estan tancats les escoles i institus de Llançà, Sant Pere Pescador, Colera i Riells i Viabrea

S'han anul·lat les rutes de transport escolar entre Castelló i Empuriabrava, entre Arbúcies i Santa Coloma de Farners, així com la ruta Hostalric-Breda-Sant Feliu de Buixalleu cap a Arbúcies.

 


A Roses no hi ha circulació dins el municipi, de manera que el transport escolar intern està afectat, i a la resta de comarques gironines hi pot haver altres rutes escolars amb retards o suspensions d'algunes parades, segons el Departament d'Educació.

 

Un esclafit s'ha endut coberts i afectat cotxes a Ventalló, a l'Alt Empordà​

 

Dels més de 2.000 avisos que han rebut els Bombers a Catalunya, fins a les 12 del migdia, unes 500 han estat a les comarques de Girona.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut