Informe confidencial d'un Brexit dur: problemes per abastir carburant, menjar i medicines
Boris Johnson en una granja de gallines en un acte a favor del Brexit aquest juny (Reuters)

Informe confidencial d'un Brexit dur: problemes de subministrament de carburant, menjar i medicines

 El govern britànic ha anunciat que ja ha firmat l'ordre de desconnexió del Regne Unit de les lleis europees

RedaccióActualitzat

El govern britànic ha anunciat que ja ha firmat l'ordre de desconnexió del Regne Unit de les lleis europees. Un pas més de Boris Johnson, determinat a fer efectiu el Brexit el 31 d'octubre. Un informe confidencial, però, alerta dels problemes que pot comportar la sortida sense acord.

Es tracta d'un text del govern britànic que filtra aquest diumenge The Sunday Times que preveu que hi hagi problemes per proveir-se de carburants, aliments i medicines si no s'assoleix un acord amb la Unió Europea.

 

 

El document aventura que, a partir del 31 d'octubre, quan es consumi el Brexit, els nous controls fronterers posaran en dificultats el subministrament de carburants a Londres i el sud-est d'Anglaterra.

El govern estima que durant tres mesos el 85% dels camions que travessin entre França i Anglaterra patiran retards duaners de diversos dies. I això reduirà la importació de menjar fresc i n'encarirà els preus.

 

Els camions esperen al port de Dover per sortir del Regne Unit (Reuters)

 

També hi haurà problemes a la frontera amb la República d'Irlanda. Tot plegat generarà un malestar que, segons l'informe confidencial, produirà protestes, vagues i talls de carreteres arreu del Regne Unit. Un escenari que exigirà l'ús d'un gran contingent de forces policials.   

El govern britànic no ha negat l'existència de l'informe, però el ministre d'Energia ha assegurat que tot estarà preparat per afrontar, sense acord, la sortida de la Unió Europea el 31 d'octubre.

ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut