Urdangarin, el 5 de gener, arribant al centre per a discapacitats de Pozuelo de Alarcón on fins ara feia voluntariat (Europa Press)

Iñaki Urdangarin ja té el tercer grau penitenciari

La decisió és ferma perquè la Fiscalia no ha recorregut la decisió d'un jutge penitenciari de tombar el segon grau del marit de Cristina de Borbó

RedaccióActualitzat

Iñaki Urdangarin ja té el tercer grau penitenciari. La decisió és ferma perquè la Fiscalia ha renunciat a presentar recurs contra la decisió del jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Castella i Lleó de tombar l'acord d'Institucions Penitenciàries que li mantenia el segon grau.

La Fiscalia, de fet, ja s'havia mostrat partidària del tercer grau per a Urdangarin quan es va adherir al recurs que va presentar a contra aquesta decisió d'Institucions Penitenciàries, del 30 de desembre.

La interlocutòria del jutge de vigilància penitenciària coneguda aquest dimecres sosté que la decisió d'Institucions Penitenciàries de mantenir el segon grau a Urdangarin -contrària a la decisió unànime de la Junta de Tractament de la presó de Brieva de concedir-li el tercer grau- està "mancada de tota motivació" i que infringeix les exigències tant del Tribunal Constitucional com del Tribunal Suprem.

A més, assegura que Urdangarin ha tingut una "positiva evolució" en el centre penitenciari d'Àvila, on va ingressar el 18 de juny de 2018 i on ha complert condemna fins fa poc, una presó per a dones en què Urdangarín ocupava un mòdul en solitari.

 

Urdangarin, aquest dimecres, arribant al centre per a discapacitats de Pozuelo de Alarcón, on a partir d'ara treballarà (Europa Press/Antonio Gutiérrez)


Actualment, en canvi, està ingressat en el Centre d'Inserció Social (CIS) d'Alcalá de Henares, a Madrid, per a presos en règim de semillibertat.

A partir d'ara, doncs, el marit de Cristina de Borbó, germana de Felip VI, podrà sortir d'aquest centre de dilluns a dijous per anar a treballar i tornar-hi a dormir, i tindrà permís per sortir-ne tots els caps de setmana. Fins ara només podia gaudir de permisos un cap de setmana al mes.

Urdangarin desenvolupava fins ara una tasca de voluntariat en el centre Hogar Don Orione, a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, per a persones amb discapacitat. D'ara endavant hi seguirà anant, però per desenvolupar-hi una activitat laboral.

A més, segueix un programa de reinserció específic per a persones condemnades per delictes de delinqüència econòmica.

Iñaki Urgagarin va ser condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó pel cas Nóos, en què va ser considerat culpable de delictes de corrupció.

ARXIVAT A:
UrdangarinNóosCorrupció
Anar al contingut