Estrasburg

Hollande demana evitar una "guerra total" a Síria que arribi a Europa

Per primer cop des de Kohl i Mitterrand, l'any 1989, París i Berlín han parlat junts a l'Eurocambra

Actualitzat

El president francès, François Hollande, ha reclamat a la Unió Europea que actuï per evitar "una guerra total" a Síria que arribi a Europa. En la seva intervenció al Parlament Europeu, al costat de la cancellera alemanya Angela Merkel, Hollande ha apostat per frenar el que ha anomenat enfrontaments religiosos a la regió.

"Si deixem que els enfrontaments religiosos s'amplifiquin no us penseu que estarem segurs. Serà una guerra total, una guerra que podrà afectar també el nostre territori. Així que hem d'actuar", ha alertat.

En aquesta línia, la cancellera alemanya Angela Merkel ha afirmat que Europa no pot girar l'esquena als esdeveniments mundials.

Els discursos d'Hollande i Merkel han mostrat una imatge inèdita des de François Mitterrand i Helmut Kohl l'any 1989: França i Alemanya compartint arguments al Parlament Europeu.

Hollande ha reconegut que Europa ha estat "lenta" a l'hora de mesurar l'abast de les tragèdies a l'Orient Mitjà i al nord d'Àfrica, i ha donat lloc a la pitjor crisi migratòria a Europa des del 1945. I mirant al futur ha advertit del risc de permetre que continuïn desenvolupant-se "enfrontaments religiosos" a la regió.

"Hem de construir Síria amb tots aquells que puguin contribuir a un futur polític que doni a la població siriana una alternativa que no sigui Bashar al-Assad o Daesh [acrònim àrab d'Estat Islàmic]."

El president francès també ha dit que tots els països, inclosos Rússia i l'Iran, necessiten trobar una solució política per a Síria.

I mirant portes endins, ha dit que Europa ha de fer passos endavant cap a la integració, perquè, si no, "anirem enrere i serà la fi de la Unió Europea". Hollande ha dit que Europa necessita una frontera comuna amb policia fronterera comuna que defensi la zona Schengen.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut