Eleccions 28-N

Grans escenaris i convidats de pes per al final de campanya

La campanya electoral toca a la fi i els candidats volen viure la traca final omplint grans escenaris i fent-se acompanyar per convidats de pes, al mateix temps que reiteren els seus missatges principals. El candidat de CiU, Artur Mas, ha insistit que no s'ha de donar res per guanyat mentre que el del PSC, José Montilla, ha fet una crida a la participació acompanyat per Zapatero, Chacón i Felipe González en el míting final al Palau Sant Jordi. El candidat d'ERC ha insistit que cal barrar el pas al PP i, al seu torn, la candidata popular, Alícia Sánchez-Camacho, ha repetit que el que convé és frenar l'independentisme. Ho ha dit acompanyada per Rajoy en un gran míting a l'Hospitalet. El candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha reivindicat les polítiques d'aigua del tripartit i ha acusat CiU d'"ecologistes de cap de setmana".

Actualitzat
Compte enrere de CiU a Tarragona. El seu candidat, Artur Mas, ha sortit aquest dijous amb un missatge dirigit als seus: les urnes estan buides, no us podeu confiar, la participació serà essencial per aconseguir allò que persegueixen: un govern fort. Un altre missatge, però aquest per als seus adversaris, especialment per al PSC: "Que vagin insultant –ha dit Mas-, que vagin desqualificant, que el poble pren nota d'aquestes actituds. I que no és a còpia d'insults com es construeix un país, com es defensen unes idees. Un país es construeix amb actituds positives, es construeix amb actituds constructives." També Josep Antoni Duran i Lleida ha carregat fort contra els socialistes, que aquest dijous són al Palau Sant Jordi: "Avui els socialistes han punxat malgrat els autocars de Castelló, de València, de Saragossa i d'Osca, els socialistes han punxat. Nosaltres demà hem d'omplir de gom a gom el Sant Jordi com el primer pas per saber que diumenge tindrem allò que ens mereixem, un president que es mereix, aquest sí, una oportunitat per aixecar el nostre país." Dues idees per acabar que queden en el diari de campanya de CiU. Mas ha advertit, mirant cap a La Moncloa, que si CiU governa tindrà a Madrid una actitud generosa quan calgui però també molt ferma a l'hora de defensar els interessos de Catalunya. I pel que fa a l'equip que s'imagina per governar, n'ha donat una pista; comptarà amb gent sense carnet, independents. Això ja ho sabíem, però ha dit que l'escollit, o els escollits, hauran de complir una condició: tenir experiència política.

"Diumenge -ha dit Zapatero- hi ha un partit i jo vull guanyar-lo, Montilla, i dilluns, ja sabeu qui vull que sigui el millor, gràcies". El PSC ha tancat el míting central amb aquestes paraules de Zapatero en un Palau Sant Jordi gairebé ple, en què no han faltat les referències a CiU i el "cas Palau" que ha fet Carme Chacón: "Diuen els de CiU que demà ompliran aquest Palau, i potser és veritat, potser sí, però nosaltres sabem que els seus amics van buidar l'altre, i no ens n'oblidarem." I també la possibilitat d'acabar a l'oposició que ha plantejat Felipe González: "Montilla, vull que guanyis, però si no guanyes, vull que facis una oposició que col·labori per sortir de la crisi." I un missatge clar del candidat José Montilla, davant del Sant Jordi, ple de gent: "Avui s'han quedat amb un pam de nas, la majoria de catalans són com nosaltres, i si la majoria va a votar, no ho dubteu, guanyarem." Zapatero ha defensat la seriositat de Montilla, que, sense soroll, ha aconseguit per a Catalunya una fita que no es podrà superar: "Ha aconseguit el model de finançament autonòmic millor de la història i que mai es millorarà, no ho farà CiU i menys encara el PP." Tant Montilla com Zapatero han fet una crida perquè els votants d'esquerres, els més indecisos, surtin de casa aquest diumenge i vagin a votar. Recorden que Catalunya és plural, és més d'esquerres i no pas de dretes, i per tant, no podria ser que la governés la dreta.

Continua llegint la notícia aquí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut