Operació militar per atrapar els autors de l'atemptat de dijous
Operació militar per atrapar els autors de l'atemptat de dijous

Gran tensió al Caixmir: 4 soldats indis, 1 civil i 2 rebels moren en un tiroteig

El govern pakistanès crida a consultes el seu ambaixador a Nova Delhi després que l'Índia els va acusar de donar suport al terrorisme

RedaccióActualitzat

A la regió índia del Caixmir augmenta la tensió. Almenys quatre soldats indis i un civil han mort en un tiroteig amb uns insurgents. També han mort dos rebels. És la mateixa zona on dijous hi va haver un atemptat suïcida que va provocar la mort d'una quarantena de policies indis. L'atemptat se'l va atribuir un grup islamista amb base al Pakistan. El tiroteig d'aquest dilluns ha passat durant una operació militar per intentar capturar els autors de l'atac de dijous.

Tot plegat ha coincidit amb la decisió del govern del Pakistan de cridar a consultes el seu ambaixador a Nova Delhi després de les amenaces de l'Índia d'aïllar diplomàticament Islamabad sota l'acusació de donar suport al terrorisme. El govern indi acusa l'executiu pakistanès d'estar al darrere de l'atemptat.

En els últims dies, les forces índies han desencadenat una gran operació contra els rebels sospitosos d'haver promogut aquesta acció terrorista. Arreu de l'Índia hi ha hagut agressions contra persones originàries del Caixmir. I aquest diumenge hi va haver una manifestació a Nova Delhi en què es van cremar retrats de dirigents pakistanesos.

Desplegament de l'exèrcit indi a la zona de l'atemptat

El Caixmir és una regió de l'Himàlaia dividida, de fet, entre l'Índia i el Pakistan, dos països que tenen una relació molt tensa, amb episodis de violència.

Els dos països s'enfronten des d'avui al Tribunal Internacional de Justícia de la Haia pel cas d'un ciutadà indi acusat d'espionatge pel Pakistan i condemnat a mort. El tribunal escoltarà els arguments de l'Índia, que nega que l'acusat sigui un espia i en demana l'alliberament. Demà escoltarà els advocats del Pakistan. La sentència encara pot trigar uns mesos.


Visita al Pakistan de l'hereu al tron saudita, que promet inversions milionàries

Salutació efusiva entre Bin Salman i Imran Khan durant la visita del príncep hereu saudita a Islamabad (Reuters)

I, enmig de l'enfrontament diplomàtic entre l'India i el Pakistan, el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman, ha fet una visita a Islamabad per anunciar inversions milionàries que ajudin el seu tradicional aliat. S'ha reunit amb el primer ministre pakistanès, Imran Khan, i amb altres autoritats del país. El govern de Khan ha concedit al príncep la màxima condecoració civil.

Bin Salman ha firmat acords sobre petroli, energies renovables i mineria en un moment en què el Pakistan passa per greus problemes econòmics. En total, aquests acords d'inversió tenen un valor de 20.000 milions de dòlars.

El príncep hereu també ha ordenat l'alliberament de més de 2.000 presoners pakistanesos dels centres penitenciaris de l'Aràbia Saudita.

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut