El primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, homenatja els policies morts a l'atemptat
El primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, homenatja els policies morts a l'atemptat

Un atemptat al Caixmir amb 45 morts eleva la tensió entre l'Índia i el Pakistan

El primer ministre indi acusa el Pakistan d'estar darrere de l'atac i ha assegurat ho pagaran molt car

RedaccióActualitzat

Dijous, un cotxe bomba va explotar a prop de la ciutat de Srinagar, a la regió índia del Caixmir. L'atemptat va matar 45 policies indis, una xifra que ha anat augmentant progressivament en les últimes hores.

L'artefacte explosiu va esclatar en el moment que passava un comboi dels agents indis. La bomba estava col·locada a l'interior d'una camioneta, però les autoritats encara no han pogut confirmar si era conduïda per un suïcida o el dispositiu va ser activat a distància.

El primer ministre indi, Narendra Modi, ha atribuït al Pakistan l'autoria dels atacs i ha assegurat que en pagaran un preu molt car amenaçant els veïns amb "bloquejos". L'històric enemic de l'Índia ha negat que tingui cap implicació amb l'atac.

 

Disputa per la regió del Caixmir

La regió del Caixmir és un territori disputat per l'Índia i el Pakistan des del 1947, quan va acabar la colonització britànica.

El 1989 va començar una insurrecció separatista al Caixmir, i l'Índia acusa el Pakistan de donar suport clandestinament a les infiltracions i la rebel·lió armada.

Anar al contingut