Cues per facturar l'equipatge als taulells de la companyia Vueling
Cues per facturar l'equipatge als taulells de la companyia Vueling

Gran afluència i cues per facturar a l'aeroport del Prat pel pont de Sant Joan

Per a aquests tres dies hi ha previstes unes 4.300 operacions, el doble que fa un any

RedaccióActualitzat

Prova de foc aquest Sant Joan a l'aeroport del Prat. És l'arrencada de la temporada d'estiu i la primera revetlla sense mesures covid. S'ha recuperat bona part del trànsit aeri d'abans de la pandèmia.

Des d'aquest inici del pont de Sant Joan i fins diumenge s'esperen més de 4.300 operacions, el doble que fa un any. Només per a aquest dijous hi havia programades prop d'un miler d'operacions.

I tot plegat es nota a les terminals, amb molta afluència de públic i cues per facturar sobretot a primera hora del matí, quan han arribat a ser d'una hora i mitja


Al migdia, les cues ja s'han reduït. Molts passatgers han anticipat l'hora d'arribada a l'aeroport per curar-se en salut. I és que els sindicats del sector aeri avisen que preveuen un estiu molt complicat, perquè la recuperació del ritme de feina no arriba acompanyada del personal necessari per afrontar-ho.

Asseguren que la manca de personal es nota a les posicions habituals, des del handling fins als controls policials, passant per controladors aeris i pilots.


Vagues de personal de cabina

A aquest problema, s'hi afegeixen les vagues convocades pels tripulants de cabina de Ryanair i Easyjet per a aquest començament d'estiu. En el cas de la companyia irlandesa, les aturades comencen aquest divendres, amb uns serveis mínims al Prat per als vols de fora de la Península del 80% i del 36% en els vols a ciutats de la Península.

Els sindicats han denunciat que Ryanair els incompleix i afirmen que la companyia preveu el 100% dels vols i denuncien que la plantilla de tripulants de cabina està desprotegida, amb un ministeri que els "obliga" a complir la llei "contra una empresa que la incompleix reiteradament sense conseqüències".

En el cas d'Easyjet, l'arrencada de les jornades de vaga està previst per l'1 de juliol.

ARXIVAT A:
AeroportsAeroport del Prat
Anar al contingut