La vaga a Easyjet pot ser un maldecap per a molts turistes (ACN/Gemma Sànchez)

La vaga d'Easyjet s'afegeix a la de Ryanair i afectarà el Prat

Els tripulants de cabina de la companyia, convocats a nou dies d'aturades al juliol

RedaccióActualitzat

El sindicat USO ha convocat aquest dimarts nou dies vaga de tripulants de cabina a l'aerolínia EasyJet, que coincidiran amb el primer, tercer i últim cap de setmana de juliol.

La vaga afectarà els aeroports del Prat, Palma i Màlaga, els dies 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 i 31 de juliol. No se sap, però, quants vols quedaran afectats.

La protesta és pel bloqueig en la negociació del conveni que regula les seves condicions laborals. El sindicat demana que els seus sous s'equiparin als d'altres països europeus, com França o Alemanya, que tenen uns salaris base uns 850 euros més alts dels que hi ha a Espanya, on estan al voltant dels 950 euros.

L'aeroport del Prat és un dels afectats per la vaga anunciada aquest dimarts pel sindicat USO (ACN/Aina Martí/Miquel Vera)

Aquest mateix dimarts hi ha convocada una primera reunió entre l'empresa i el sindicat en el Servei Confederal de Mediació i Arbritatge (SIMA). Els responsables d'USO ja han dit que esperen que en surti un acord i que Easyjet hi acudeixi amb "una posició raonable".


La resposta d'Easyjet

Per la seva part, l'aerolínia ha expressat la seva decepció per la convocatòria de vaga "en un moment tan crític per a la indústria" i especialment, perquè -segons ells- ja han fet un progrés "considerable" cap a un nou conveni col·lectiu.

Easyjet ha explicat que si es fa la vaga, "és previsible que es produeixin algunes interrupcions" en els vols cap a i des de Barcelona, Palma i Màlaga durant aquests dies.

Vaga també a Ryanair

També han convocat vaga els tripulants de cabina de l'aerolínia irlandesa Ryanair, en aquest cas per aquesta mateixa setmana, els 24, 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol, després de no arribar a un acord amb la representació de l'empresa en la reunió que es va fer en el SIMA el 16 de juny.

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut