Girauta i Mejías deixen Ciutadans per l'acord Arrimadas-Sánchez sobre l'estat d'alarma
Juan Carlos Girauta en una imatge d'arxiu (ACN/Begoña Fuentes)

Girauta i Mejías deixen Ciutadans per l'acord Arrimadas-Sánchez sobre l'estat d'alarma

RedaccióActualitzat

Crisi a Ciutadans després d'anunciar-se que el partit donarà suport a la quarta pròrroga de l'estat d'alarma.

L'acord, anunciat dimarts al vespre, l'han assolit la líder de Cs, Inés Arrimadas, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Diversos diputats de la formació taronja han defensat públicament la necessitat de mantenir l'estat d'alarma i que donar-hi suport és una qüestió de responsabilitat política.

La decisió, però, no ha agradat gens a alguns coneguts integrants del partit, que han anunciat que es donen de baixa, que deixen de ser-ne militants.

És el cas de l'exportaveu en el Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, que es va quedar sense escó arran de la davallada de Cs en les últimes eleccions generals, del 10 de novembre.

 

 

En un tuit de només dues frases, justifica la seva decisió amb l'argument que "no vam treballar tant per construir una frontissa".

Girauta va fer pública la seva baixa dimarts a la nit, i aquest dimecres a primera hora l'ha seguit Carina Mejías, també exdiputada en el Congrés i candidata a l'alcaldia de Barcelona per Cs el 2015.

 

La presidenta del grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, en roda de premsa, el 4 de gener de 2019 (horitzontal)
Carina Mejías, en roda de premsa, el 4 de gener de 2019


Mejías retreu al govern espanyol que ha fet una gestió de conseqüències "devastadores" de la crisi sanitària i assegura que l'acord Sánchez-Arrimadas per donar suport a una quarta pròrroga de l'estat d'alarma li resulta "impossible de compartir".

 

 

Militant de Cs des del 2012, quan es va presentar a unes primàries com a independent, Mejías havia militat abans en el Partit Popular, pel qual va ser diputada al Parlament durant dues legislatures.

ARXIVAT A:
CsEstat d'alarma
Anar al contingut