França tanca la porta que les dones solteres i les lesbianes puguin inseminar-se

El Senat fa caure l'article de la Llei de Bioètica que ho preveia i les dones d'aquest col·lectiu hauran de viatjar a l'estranger si volen rebre un tractament de reproducció assistida

França no permetrà la inseminació artificial de dones soles ni de lesbianes. El Senat ha tombat una part de la Llei de Bioètica, que l'Assemblea Nacional va aprovar l'estiu passat.

Es tracta d'una llei considerada la gran reforma social del president Macron, però molt contestada des de fa dies per diversos col·lectius.

Les dones solteres i les parelles lesbianes que vulguin fer-se una reproducció assistida, doncs, hauran de fer-la, com fins ara, en altres països. Unes 2.000 dones ho van fer el 2017.

L'article del projecte de la llei de bioètica que obria la porta a autoritzar-ho ha caigut del text, al seu pas pel senat, com l'article que havia de permetre a les dones congelar òvuls sense raons mèdiques.

La dreta francesa, majoritària a la cambra, vol limitar la reproducció assistida a parelles heterosexuals amb problemes mèdics diagnosticats.

El senador no adscrit Stephane Ravier s'expressava així: "Estaré orgullós que el meu país, França, no perdi la seva ànima i segueixi rebutjant que es mercadegi amb els embrions i els nadons."

Els punts eliminats satisfan els col·lectius pro família que fa setmanes que es manifesten denunciant que el president francès vol tirar la llei endavant en plena pandèmia i, per tant, sense pressió al carrer.

En canvi, els col·lectius LGTBI i de mares solteres a França han rebutjat frontalment la decisió, que no els permetrà ni tan sols fer la reproducció assistida amb mitjans privats.

Al Senat francès, els partits que donen suport a Macron -i, per tant, al text- són minoritaris. Consideren que el text queda ara desnaturalitzat. Per la senadora del Partit Comunista Laurence Cohen, "es tracta d'una qüestió, sobretot, d'igualtat. Donant continuïtat als matrimonis de parelles del mateix sexe".

El projecte de llei tornarà a l'Assemblea Nacional on, a mitjà termini, es podrien reintroduir els articles polèmics.

Però, si és així, Macron podria perdre suports de la dreta, necessaris si vol seguir ser president francès després del 2022.

ARXIVAT A:
FrançaFamília
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut