El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, i el portaveu de la formació, Joaquim Forn, davant el carrer Verdi engalanat, el 19 d'ago…
El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, i el portaveu de la formació, Joaquim Forn, davant el carrer Verdi engalanat, el 19 d'agost del 2016. (Horitzontal)

Forn, candidat a l'alcaldia de Barcelona amb Munté

En una carta explica que treballarà en una llista "en nom de la transversalitat i unitat que la gent ens demana"

Josep Maria CampsActualitzat

Joaquim Forn es presentarà a les eleccions municipals de Barcelona, encapçalant una "candidatura transversal".

L'exconseller d'Interior, ara en presó preventiva, ho ha anunciat en una carta que s'ha fet pública a les 8 del matí d'aquest dimecres a les xarxes socials.

En el text assenyala l'excepcionalitat d'haver d'anunciar la candidatura des de la presó de Lledoners i assegura que anirà al capdavant d'una candidatura "per guanyar":

 

També que ha decidit fer el pas perquè no vol donar la raó a qui el manté a la presó. Pel que fa al seu projecte, diu que vol ser un "motor de canvi" per revertir les polítiques d'Ada Colau, i assegura que comptarà amb Neus Munté, l'actual candidata del PDeCAT:

Em satisfà, d'entrada, saber que compto amb el talent, experiència i compromís de la Neus Munté. Una persona compromesa amb la ciutat, coneixedora de la seva realitat, experimentada en la gestió pública i disposada a posar-se al servei del projecte de transformació de Barcelona. Li vull donar les gràcies pel seu compromís i generositat.

Treballarem els propers dies i setmanes el conjunt de la llista electoral, amb la voluntat de sumar-hi tantes complicitats i matisos com calgui, en nom de la transversalitat i unitat que la gent ens demana.

Encara està per decidir la marca electoral amb què es presentarà aquesta candidatura, que es vol que vagi més enllà del PDeCAT. La intenció és ocupar, com a mínim, l'espai amb què JxCat es va presentar a les últimes eleccions al Parlament.

Notícia relacionada: El Suprem torna a denegar la llibertat a Joaquim Forn


Munté: "La millor notícia"

Neus Munté ha reaccionat immediatament a l'anunci: a Twitter ha assegurat que era "la millor notícia" que podia donar Joaquim Forn:

 


Munté era actualment la candidata a l'alcaldia pel PDeCAT: va guanyar les primàries, celebrades el maig, amb el 67% dels vots. El mes següent va decidir deixar la presidència del PDeCAT per concentrar-se en la candidatura per Barcelona.

Els últims dies Munté ja havia expressat la seva disposició a renunciar al primer lloc de la llista, si era per anar al darrere de Forn.

 

Notícia relacionada: Quim Torra reivindica Joaquim Forn presentant la seva dona al rei

 

Puigdemont: "La capital de Catalunya en bones mans"

L'expresident Carles Puigdemont ha celebrat des de Bèlgica l'anunci de Forn, dient que Barcelona necessita un equip "plural, sense sectarismes, obert al futur i lligat al país":

 



Elsa Artadi, possible número 2

Falta concretar si l'actual consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi, se suma a la candidatura de Forn. Artadi, que podria ser la número 2, hi aniria com a representant de la Crida Nacional per la República i per JxCat, perquè ja no és militant del PDeCAT.

Notícia relacionada - juliol 2017 - Canvis al govern: marxen Munté, Jané i Ruiz, i entren a l'executiu Turull, Forn i Ponsatí


Una carrera política a l'Ajuntament de Barcelona

Joaquim Forn coneix molt bé l'Ajuntament de Barcelona, perquè hi ha fet el gruix de la seva carrera política: va entrar-hi com a regidor el 1999 per Convergència i Unió i va ser-hi fins fa un any i mig.

Entre el 2011 i el 2015 va ser tinent d'alcalde a l'equip de govern de Xavier Trias. Després va continuar sent-ne regidor fins al juliol del 2017.

Llavors va deixar el càrrec per passar a encapçalar la Conselleria d'Interior, en substitució de Jordi Jané.

Trias també ha celebrat a Twitter la candidatura de Forn, que ha definit com "un dels meus grans desitjos":

 

Notícia relacionada - juliol 2017: Forn diu que els Mossos permetran que es pugui votar l'1-0

ARXIVAT A:
Govern empresonatEleccions municipals 26MJoaquim Forn
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut