Joaquim Forn i Pere Soler, després de la reunió amb els caps dels Mossos (EFE)
Joaquim Forn i Pere Soler, nou conseller d'Interior i nou director dels Mossos (EFE)
Barcelona

Forn diu que els Mossos permetran que es pugui votar l'1-0

El nou conseller d'Interior ha traslladat al delegat del govern espanyol que la policia farà complir la llei i garantirà que es voti amb tranquil·litat

RedaccióActualitzat

El nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra garantiran que els ciutadans puguin votar l'1 d'octubre. Aquest és el missatge que ha donat al delegat del govern espanyol, Enric Millo, en una reunió aquest dimecres. Després de reunir-se amb el nou director i amb els comandaments dels Mossos, Forn ha afirmat que la policia garantirà que es voti amb "tranquil·litat i seguretat" i farà complir la llei:

"La policia farà complir la llei i, com qualsevol policia de qualsevol país del món, permetrà que, quan hi ha eleccions, es pugui votar."

 

El conseller no s'ha volgut pronunciar sobre si acataran o no les ordres judicials, en cas que arribin, perquè els Mossos intervinguin en el referèndum:

"Quan arribi, en parlarem. Però no preveiem la situació."

 

El nou director dels Mossos, Pere Soler, criticat per l'oposició, s'ha definit com a "dialogant" i "no frontista", i ha demanat respecte:

"Independentment de les idees que tinguem nosaltres, al final nosaltres estem servint a un govern i estem servint a un país. Estem sempre al costat del nostre cos de policia."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut