Felip VI convoca els partits el 16 i 17 de setembre per un nova ronda de consultes
El rei Felip VI amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a la Zarzuela (EFE)

Felip VI convoca els partits el 16 i 17 de setembre a una nova ronda de consultes

Pedro Sánchez s'ha negat a fer una reunió cara a cara amb Pablo Iglesias i tots dos s'han retret la impossibilitat de posar-se d'acord

RedaccióActualitzat

El rei Felip VI ha convocat els partits per una nova ronda de consultes per dilluns i dimarts de la setmana que ve per comprovar si Sánchez té prou suports per anar a una investidura. El monarca ha rebut aquest matí la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per encarar la investidura d'un nou govern espanyol.

El que ha de fer ara el monarca és comprovar si hi ha o no cap candidat que vulgui i pugui tenir prou suports per ser investit a la cambra. Ara com ara, Sánchez no té els suports necessaris, i la data límit és el 23 de setembre.

Unes hores abans, al Congrés dels Diputats, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el d'Unides Podem, Pablo iglesias, van fer ben visible la distància que els separa per aconseguir una entesa que eviti repetir les eleccions generals. El president espanyol es va negar a fer una reunió cara a cara amb Pablo Iglesias i tots dos s'han culpat mútuament del fracàs de les negociacions, en una sessió al Congrés, aquest dimecres, plena de retrets.

Fonts dels dos partits veuen molt complicat arribar a un acord, insisteixen que negociaran fins a l'últim minut però reclamen que sigui l'altre el que reculi i truqui.

Si no hi ha acord per a la investidura, Espanya es podria veure abocada a noves eleccions el 10 de novembre. Serien les quartes en quatre anys. Les segones aquest 2019.

ARXIVAT A:
InvestiduraPSOEUnides PodemMonarquia
Anar al contingut