Alberto Núñez Feijóo, president de la Xunta de Galícia, opta a succeir Pablo Casado (EFE/Calabar)

Feijóo confirma que opta a liderar el PP en una decisió "ni buscada, ni ambicionada"

El president de la Xunta de Galícia assegura que de moment compatibilitzarà el càrrec amb la candidatura a la presidència del partit

RedaccióActualitzat

Alberto Núñez Feijóo, president de la Xunta de Galícia des del 2009, ha confirmat aquest migdia la decisió d'optar a liderar el Partit Popular en substitució de Pablo Casado, apartat arran del seu enfrontament amb la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

Durant un col·loqui a Arteixo, ha qualificat la seva decisió de "combinació de meditació i precipitació, encara que sembli contradictori".

Ha volgut remarcar que "no ha estat buscada, ni ambicionada" i ha admès que mai va pensar que hauria de prendre-la.

Feijóo, aquest dimecres, abans d'anunciar la seva decisió (EFE/Calabar)

També ha assegurat que anunciarà oficialment que opta a la presidència del partit després de reunir-se aquesta tarda amb l'executiva del PP gallec, i que durant el març i l'abril té la intenció de "prosseguir amb la planificació" del govern gallec. "A partir d'aquí, veurem què passa", ha afegit, però.

Núñez Feijóo ha defensat, a més, que ser president d'una comunitat autònoma i d'un partit "és perfectament possible".


El congrés del PP, d'aquí un mes

El congrés extraordinari durant el qual Feijóo, previsiblement, succeirà Casado a la presidència del PP s'ha de fer d'aquí un mes, els dies 1 i 2 d'abril, a Sevilla, segons va aprovar la junta directiva del partit aquest dimarts.

President de la Xunta de Galícia des del 18 d'abril del 2009, Núñez Feijóo ha governat sempre amb majoria absoluta al Parlament gallec, i ha anat ampliant-la, passant dels 38 diputats de la primera legislatura als 42 de l'actual, que és la quarta.

El 2009, la primera vegada que es va presentar a les eleccions, Núñez Feijóo va fer fora del govern el socialista Emilio Pérez Touriño, que quatre anys abans havia format govern amb el Bloc Nacionalista Gallec d'Anxo Quintana González en quedar el candidat del PP, Manuel Fraga Iribarne, que governava des de 1990, a un escó de la majoria.


Díaz Ayuso, "encantada" amb Feijóo

El portaveu del govern de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, ha declarat que en l'executiu que presideix Isabel Díaz Ayuso estan "encantats" amb la decisió d'Alberto Núñez Feijóo de presidir el Partit Popular.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del govern madrileny, Ossorio també ha valorat que "Feijóo és una persona de referència dins del PP", "porta 16 anys amb majories absolutes" a Galícia i "té un bagatge de gestió, polític, realment excepcional".

ARXIVAT A:
PPAlberto Núñez Feijóo
Anar al contingut