Un Casado dolgut s'acomiada disculpant-se i Ayuso demana expulsar els que la van atacar

El president del PP ha promès "lleialtat" a Feijóo, que es perfila com el seu successor al congrés que es farà el 2 i 3 d'abril a Sevilla

Actualitzat

Missatge de comiat de Pablo Casado davant la junta directiva nacional del Partit Popular. Casado, president del partit fins al congrés extraordinari que convocarà aquest dimarts mateix, s'ha disculpat "per tot allò que hagi pogut fer malament" i s'ha mostrat dolgut per la reacció, dins i fora del partit, durant la crisi amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Precisament, Díaz Ayuso ha demanat una investigació interna i que s'expulsi tots els que hagin format part del que ha titllat de "campanya contra ella".

L'encara president del partit ha lamentat la reacció que ha hagut de patir, "inèdita en la democràcia" i que no mereixen ni ell ni cap dels membres del PP, ha dit. També ha fet una crida a la "unitat" en la pròxima etapa que engegarà el partit i ha promès "lleialtat" a qui es perfila com el seu successor, el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, que ha dit que aquest dimecres a les 17.30, des de Santiago, aclarirà el seu futur.

En el seu comiat al capdavant del partit, Casado ha assegurat que té la consciència molt tranquil·la, plena d'agraïments, "sense rancúnia ni frustració". "M'heu permès estar a la història d'Espanya", ha dit.

Casado també ha carregat contra el govern espanyol i contra tots aquells que li donen suport. I ha destacat la recuperació que el PP ha fet davant d'altres partits de dreta que amenaçaven de prendre'ls el relleu durant la seva presidència.

El president del PP, que es va negar a dimitir arran de la guerra oberta que ha mantingut amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, sí que va accedir a convocar un congrés extraordinari que se celebrarà el dies 2 i 3 d'abril a Sevilla i on se'l rellevarà a la direcció del partit. En una reunió maratoniana a la seu del PP el 23 de febrer, Casado es va comprometre davant dels barons territorials a no presentar-se a aquest congrés.


Ayuso continua carregant

Per la seva part, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha aprofitat per tornar a criticar la cúpula del partit i ha demanat que s'expulsi els que hagin format part de la "campanya contra ella".

"Han passat fets gravíssims que, per tornar a guanyar-nos la confiança de l'opinió pública, s'hauran d'investigar i expulsar els seus autors. No crec en les ferides tancades en fals."

En la seva intervenció a la junta nacional de la direcció del PP, també s'ha queixat del que ha qualificat de "cops a la seva família". 

"Tant de bo s'hagués investigat amb tant de detall Pedro Sánchez i altres governs de les esquerres com s'ha fet amb membres del partit, la Comunitat o la meva família". 

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoIsabel Díaz Ayuso
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut