Enfrontament en el metro de Londres per les accions de bloqueig d'Extinction Rebellion
Una de les protestes convocades per Extinction Rebellion (Reuters)

Extinction Rebellion bloqueja el metro de Londres desafiant la prohibició de manifestar-se

El moviment, que demana mesures contundents contra la crisi climàtica, ha anunciat noves accions i una denúncia legal contra la decisió de la policia metropolitana

RedaccióActualitzat

Militants del moviment Extinction Rebellion, que promou accions de protesta per demanar accions contra la crisi climàtica, han interromput la circulació d'alguns trens del metro de Londres aquest dijous.

Això ha provocat enfrontaments amb passatgers. Un dels activistes s'ha enfilat en un vagó a l'estació de Canning Town i ha estat arrossegat a baix per un grup de passatgers. El corresponsal de TV3 a Londres, Sergi Mulero, ha mostrat les imatges en un tuit:

 

 

Les accions són un desafiament a la prohibició dictada per la policia metropolitana de Londres perquè Extinction Rebellion es manifesti.

Advocats de l'organització han enviat una carta a la policia avisant-los d'accions legals. Extinction Rebellion ha descrit la prohibició com "un intent desproporcionat I sense precedents de limitar la protesta pacífica".

L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, també s'ha distanciat de la prohibició. Fonts de l'ajuntament citades pel diari "The Guardian" han assenyalat que, amb la prohibició, el tret els podria sortir per la culata I que es podria anul·lar si es presenten al·legacions a la decisió.

Khan, però, havia condemnat de manera enèrgica l'onada d'actes de desobediència civil convocada des del 7 d'octubre pels activistes:

"Aquesta acció il·legal és extremadament perillosa i contraproduent. I està causant interrupcions inacceptables als londinencs que fan servir el transport públic per anar a treballar."

La policia ha explicat que ha fet quatre detencions. En les diverses accions, s'haurien detingut prop de 1.700 persones que havien protestat davant del Tresor britànic, la seu de Google I altres empreses I institucions.

L'organització ha anunciat noves accions.

 

 

Altres subgrups integrats a Extinction Rebellion també han fet accions. És el cas d'Extinction Rebellion Peace, que vol denunciar la relació entre militarisme i crisi climàtica.

 

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut