Barcelona

Estudiants d'Enginyeria Industrial de la UPC es tanquen a la facultat contra el Pla Bolonya

Uns 50 estudiants s'han tancat a la facultat d'Enginyeria Tècnica Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya, a Barcelona. Els estudiants s'han afegit amb aquesta acció a les protestes contra el Pla Bolonya que fan els universitaris de l'Autònoma. Els estudiants han llegit un manifest aquest dimecres a la nit abans de fer una "tancada simbòlica" a l'escola tècnica que han mantingut fins al matí. Els estudiants han anunciat que divendres tenen previst unir-se als estudiants tancats al rectorat de la Universitat de Barcelona per estar-s'hi "tot el Nadal".

Actualitzat
Els estudiants han fet aquesta "ocupació simbòlica", segons l'han definit ells mateixos, abans de tancar-se al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB), on tenen previst passar-hi "tot el Nadal".

Abans d'ocupar la facultat, els universitaris han llegit un manifest en què demanen un diàleg entre tots els sectors del món universitari, un referèndum vinculant per decidir el futur de l'educació superior i l'aixecament dels expedients dels companys de l'Autònoma.

En el comunicat, l'assemblea d'estudiants ha assegurat que el nou Espai Europeu d'Educació Superior "pot ser una oportunitat" per la mobilitat dels estudiants i professors, però afegeix que "amb aquest pretext s'estan duent a terme reformes que posen en perill una universitat pública al servei de tota la societat".

Els estudiants insisteixen que la dedicació horària que suposa Bolonya impedirà a molts estudiants compaginar estudis i treball i han criticat que per aconseguir ara els mateixos graus ara caldrà cursar un postgrau "entre dos i tres cops més car que el preu actual".
Anar al contingut