El conjunt monumental de Palmira està declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
El conjunt monumental de Palmira està declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
Palmira

Estat Islàmic dinamita el famós temple de Baal, a la ciutat siriana de Palmira

El temple, una de les edificacions més ben conservades del conjunt monumental de Palmira, ha quedat pràcticament destruït

RedaccióActualitzat

Els jihadistes de l'Estat Islàmic han dinamitat el famós temple de Baal, a les ruïnes grecoromanes de Palmira, a Síria, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans, una informació confirmada pel responsable dels museus i les antiguitats sirianes. 

El temple de Baal ha quedat pràcticament destruït. Era una de les edificacions més ben conservades del conjunt monumental de Palmira, que està declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Estava consagrat al déu fenici Baal i es va construir a principis del segle u.

Els extremistes de l'Estat Islàmic van conquerir la ciutat de Palmira, amb les seves ruïnes monumentals, el 20 de maig. Algunes fonts apunten que van fer explotar les restes del temple fa un mes, però la informació no s'ha conegut fins ara.

Tot just aquesta setmana s'ha sabut que els jihadistes van executar l'antic responsable del centre arqueològic de Palmira, l'arqueòleg Khaled el Assad, de 81 anys, i en va mutilar el cadàver.  L'Estat Islàmic considera idòlatra i heretge qualsevol manifestació artística anterior a L'islam. 

Anar al contingut