Esquerra veu bé les eleccions i "descarta absolutament" un futur govern amb el PSC

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana reconeix que hi ha diferents visions de l'independentisme. Amb aquest diagnòstic, els republicans donen per bones les eleccions que ha anunciat el president Torra perquè ajudaran a "mesurar el grau de suport" de cada projecte. Ho ha explicat el vicepresident Pere Aragonès al "TN vespre" de TV3.

En el primer cop que algun dirigent d'ERC es pronuncia públicament sobre la decisió de Torra (al migdia ho ha fet en un comunicat), Aragonès diu que caldrà traçar una estratègia conjunta després de les eleccions:

"És cert que hi ha visions diferents i és bo, potser, com diu el president, passar per les urnes i que es vegi el grau de suport de la ciutadania. Creiem que és una oportunitat per, un cop rebut el suport de la ciutadania, traçar una estratègia unitària, que és imprescindible."

Aragonès ha agraït que el president Torra hagi decidit esperar a l'aprovació dels pressupostos per convocar els comicis: "és absolutament encertada".

 

I sobre els retrets a Esquerra que ha fet Torra en la seva compareixença per la retirada del seu escó de diputat, Aragonès ha reiterat el comunicat d'Esquerra: "Qui està exercint la repressió són els aparells de l'Estat".

El vicepresident també ha explicat una de les imatges que va quedar del ple de dilluns en què no va aplaudir el discurs del president:

"El president va fer una intervenció defensant la seva posició, que era crítica amb la mesa del Parlament i crítica amb les accions del president Roger Torrent. Jo el que no podia fer era aplaudir una intervenció crítica amb un company d'equip com és el president del Parlament"

 


Sense pactar amb el PSC

Ja situat en una dinàmica preelectoral, Aragonès ha "donat per absolutament descartat" un pacte amb el PSC en un futur govern:

"Tenim una divisió molt clara i, diria que insalvable, és amb el Partit dels Socialistes de Catalunya. El seu horitzó no és el de l'exercici del dret a l'autodeterminació i, per tant, nosaltres en un futur govern de la Generalitat de Catalunya crec que podem donar per descartada una participació conjunta amb el PSC, perquè els projectes són antagònics0."

Aragonès assegura, fins i tot, que la mesa de negociació entre governs no deu res al PSC:

"La mesa de diàleg i negociació l'hem aconseguit forçant el PSOE al Congrés de Diputats i no perquè el PSC ho hagi volgut en l'àmbit de Catalunya."

Sobre l'objectiu a les eleccions, Aragonès explica que ERC vol "superar el 50% de vots i forçar l'Estat a què entengui que la negociació ha de passar pel referèndum".

ARXIVAT A:
Pere AragonèsProcés catalàERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut