Barcelona

Espadaler considera que s'han travessat línies vermelles en els aldarulls a Sants

El conseller, que considera que "la protesta és lícita", però "la violència no ho és en absolut", ha lamentat: "Tenim un problema molt greu si qui s'ha de justificar aquest matí és la policia."

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, s'ha mostrat contundent en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" en la seva valoració dels aldarulls al barri de Sants de Barcelona arran del desallotjament de Can Vies. Espadaler considera que s'han travessat línies vermelles de la violència que no s'haurien d'haver traspassat mai: "Nosaltres respectem i entenem les expressions que puguin ser de protesta, però ni un pas es pot traspassar les línies vermelles de la violència i ahir es va traspassar amb la crema d'una excavadora, amb la crema de contenidors generant una situació que no és tolerable en aquest sentit i, per tant, posem tota la força policial per contenir", ha dit.

Espadaler, que considera que "la protesta és lícita" però "la violència no ho és en absolut", ha lamentat: "Tenim un problema molt greu si qui s'ha de justificar aquest matí és la policia".

Finalment, el conseller ha recordat que "s'ha donat compliment" a una sentència que dóna la raó a la propietat.

"Si Manel Prat ha comès errors, són també els meus errors"

El conseller també ha hagut de respondre de la gestió del fins ara cap dels Mossos, Manel Prat, en resposta a la interpel·lació d'ICV-EUiA al Parlament. Espadaler ha refermat la confiança en Prat fins al punt d'afimar que "si ha comès errors, són també els meus errors".

L'ecosocialista Jaume Bosch li ha preguntat si això volia dir que es comprometia a dimitir -com va fer Prat- en cas que es demostri judicialment que Ester Quintana va perdre l'ull per l'impacte d'una bala de goma. La pregunta s'ha quedat sense resposta, però el conseller d'Interior ha acabat la seva intervenció dient: "No dimitirem ni un mil·límetre de la nostra responsabilitat". 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut