Reus

Es restableix la circulació de trens entre Reus i Tarragona, interrompuda sis hores per una avaria

La incidència ha afectat els trens de les línies RT1, R14 i R15 i ha calgut evacuar els 150 passatges que anaven al tren

RedaccióActualitzat

Des de les 7 del matí, una incidència ha afectat el sistema d'electrificació de l'R15 de rodalies Renfe. La circulació de trens ha estat interrompuda durant tot el matí entre Reus i Tarragona i no s'ha pogut restablir fins passats dos quarts d'una del migdia

 


L'origen de l'avaria ha estat un tren que s'ha enganxat amb la catenària a 500 metres de l'estació de Tarragona i ha tallat el subministrament elèctric a la xarxa. La companyia ferroviària preveu començar la reparació de la instal·lació afectada a partir de les 11:00h.

 


La Generalitat ha activat el pla d'emergències ferroviàries perquè han quedat atrapats 150 passatgers dins del tren avariat a uns 500 metres de l'estació de Tarragona. Els passatgers han quedat atrapats durant uns 45 minuts dins del comboi. Tot i que els Bombers han ajudat a evacuar el comboi, molts dels passatgers han optat per anar-hi caminant fins a l'estació.

Un viatger del tren avariat ha relatat que s'ha sentit un soroll molt fort i han vist volar l'estructura de l'antena del vagó, que caigut cap a un costat.

 


Aquesta incidència ha afectat els serveis de la línia RT1, R14 i R15.

Per facilitar la mobilitat dels viatgers, els trens de la línia R14 s'han desviat per Valls i recuperen el recorregut habitual a Sant Vicenç de Calders.

Per als viatgers de la línia R15 i RT1 s'ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre Reus i Tarragona. Els trens de la línia R16 i RT2 poden tenir retards arran d'aquesta situació.

Els treballadors d'Adif s'han concentrat a l'estació de Tarragona, com ho fan cada setmana, per reclamar millores en les infraestructures.

Es manté la incidència de Mont-roig del Camp

La incidència d'avui se suma als problemes que hi ha hagut al servei de Rodalies a les comarques de Tarragona des que dilluns passat hi va haver una avaria elèctrica a l'estació de Mont-roig del Camp. Aquesta avaria va provocar retards que, en alguns casos, han superat els 60 minuts a les línies R16, de Barcelona a Tortosa, i RT2, de l'Arboç a l'Hospitalet de l'Infant, i als serveis de llarga distància del corredor del Mediterrani.

Aquesta incidència afecta els trens d'ample convencional que circulen entre Tarragona i Castelló de la plana i s'ha habilitat un servei alternatiu d'autobús per carretera entre Salou i l'Hospitalet de l'Infant pels viatgers de la línia RT2.

L'afectació va començar dilluns al vespre quan es va produir una manca de tensió, que un cop resolta va desembocar en petits incendis a les instal·lacions que van causar "danys considerables", segons fonts de Adif. L'ens gestor investiga les causes i no descarta cap hipòtesi, com la d'un sabotatge.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut