Blanes

Es crema un iot a la costa de Blanes sense causar ferits

L'han remolcat fins que s'ha enfonsat molt a prop d'on s'havia cremat

RedaccióActualitzat

Un iot s'ha incendiat aquest dilluns a la tarda prop del conjunt rocós de Sa Palomera, a la costa de Blanes, sense causar ferits.

El centre operatiu d'emergències va rebre diverses trucades poc després de dos quarts de set de la tarda alertant que hi havia un iot recreatiu de sis metres d'eslora que s'estava cremant.

Van activar un operatiu de rescat i van enviar diferents efectius: l'embarcació de Protecció Civil Blanes, un vaixell d'emergències de la Guàrdia Civil i, finalment, el Sirius de Salvament Marítim.

Els tres tripulants del vaixell, una dona i dos homes, van ser recollits sans i estalvis pel creuer Neptú abans que els efectius de rescat arribessin. L'embarcació els va traslladar al port pesquer.

Segons van explicar ells mateixos, poc després de sortir a navegar van notar que alguna cosa no anava bé, van obrir la tapa del motor, van veure que en sortien flames i van decidir demanar ajuda.

Al port també es va traslladar una ambulància i un VIR, vehicle d'intervenció ràpida, per fer un reconeixement als tres passatgers, i van comprovar que no els havia passat res greu, a part del gran ensurt.

L'operatiu es va donar per acabat poc després de dos quarts de vuit quan el Sirius va remolcar el iot fins que es va enfonsar a la part posterior del conjunt rocós de Sa Palomera.

El sinistre va despertar l'interès de tothom que passava per la zona, ja que el vaixell era de fibra de vidre, i aquest material quan crema fa una columna de fum negre i una olor molt característica.

Molt a prop de la zona on es va cremar el iot, hi ha muntats els efectes pirotècnics amb motiu del Concurs Internacional de Focs d'Artifici, que no va quedar afectat en cap moment per l'accident.

 

Aquest no ha estat l'únic incident amb vaixells de les darreres hores, un iot ha xocat contra l'espigó de Roses i un vaixell ha quedat ancorat a la platja del Port de la Selva. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut