La campanya ha publicat cartells i vídeos a Facebook en una pàgina atribuida falsament a Íñigo Errejón

Errejón acusa el PP d'estar darrere d'una campanya per l'abstenció de les esquerres

Més País ho ha denunciat la Junta Electoral Central i demana que la Fiscalia ho investigui per un delicte de calúmnies i suplantació de la identitat

Actualitzat

Més País, el nou partit d'Íñigo Errejón, ha denunciat a la Junta Electoral Central algunes pàgines de Facebook i uns cartells que han aparegut en ciutats com Madrid i Sevilla en què es demana la desmobilització del vot de l'esquerra. Denuncien que darrere d'aquesta campanya podria haver-hi un exassessor del Partit Popular. 
 

 

El vídeo forma part d'una campanya a les xarxes que promou l'abstenció entre els votants del PSOE i Unides Podem. Ho fa a través de pàgines com aquesta a Facebook creada aparentment per donar suport a Íñigo Errejón.
 

Íñigo Errejón, ha denunciat la pàgina de Facebook "Yo con Íñigo"
 

Íñigo Errejón, ha qualificat el fet d'"extraordinàriament greu" ja que ha passat poques hores abans de l'inici de campanya. Les formacions d'esquerres, PSOE I Unides Podem, denuncien també el joc brut i afirmen que darrere hi ha el PP. 

Íñigo Errejón (Més País): "Persones molt vinculades al Partit Popular han estat pagant i gastant molts diners en diferents xarxes socials, que diuen que ho fan a títol particular, però la gent a títol particular no es gasta 20.000€ en publicitat, la gent no té normalment 20.000€ per gastar en publicitat falsa."

Pedro Sánchez (PSOE): "Resulta que el PP està fent el que fa Trump. Va fent campanyes d'aquestes de desinformació, de notícies falses, dient que són votants d'esquerres que el que volen és que es desmobilitzi l'esquerra."

Ione Belarra (Unides Podem) "Ja sabem el què vol la dreta, que la gent progressista no vagi a votar, que la gent progressista no es mobilitzi."

A banda dels anuncis a la xarxa també han aparegut cartells en carrers de Madrid i algunes ciutats andaluses amb els missatges "No compteu amb mi" i "Jo no voto".

El líder de Més País s'ha referit a les investigacions periodístiques de Diario.es per assenyalar que la persona que hi ha darere de la campanya és "algú que ha treballat amb el guru del candidat a la presidència del govern espanyol dels populars, Pablo Casado", ha dit. 

Errejón ha afegit que aquest acte de suplantació de la identitat li recorda campanyes de "fakenews" de Bolsonaro, Trump o del Brexit.
 


El candidat del PP, Pablo Casado, nega tenir-hi res a veure
 

 

El PP nega tenir-hi res a veure

El líder del PP, Pablo Casado, assegura que el seu partit no té res a veure amb aquestes notícies falses.

 "No hi ha millor defensa que un bon atac. I com que la Junta Electoral l'ha condemnat per fer mítings a la Moncloa. Estan intentant enfangar el terreny de joc. Aquest partit juga net."

Més País ha denunciat la campanya de "fake news" davant la Junta Electoral Central i li demana que ho posi en coneixement de la Fiscalia perquè investigui si s'ha comès un delicte de calúmnies i suplantació de la identitat.
 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut