ERC i la CUP denuncien a Antifrau possibles irregularitats en els complements salarials de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-Els grups municipals d'ERC i la CUP-Poble Actiu de l'Hospitalet de Llobregat han denunciat davant Antifrau possibles irregularitats en els complements salarials de les retribucions de certs agents de la Guàrdia Urbana. Arran una denúncia del sindicat PAS-GIGU, exclusiu de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet, un informe intern del consistori va posar de relleu el 2016 que una trentena d'agents, aproximadament el 10% dels cos, haurien cobrat plusos indegudament per funcions que no portaven a terme. Tot i les reunions mantingudes per tractar la qüestió amb l'equip de govern i que les irregularitats ja han estat corregides, tots dos grups demanen una investigació externa per si els fets podrien ser constitutius de diversos supòsits penals i comptables com ara prevaricació, tràfic d'influències o falsificació documental.

Antoni García, portaveu del grup municipal d'ERC a l'Hospitalet de Llobregat, ha destacat que la denúncia a Antifrau "és l'única opció" que els ha deixat el govern socialista en negar-se a crear una comissió d'investigació per investigar aquests fets greus i depurar responsabilitats. "El cobrament dels plusos irregulars són propis d'una conducta irregular i és una mala pràctica del govern del PSC. Hem d'arribar fins al final perquè presumptament es podria haver comès un delicte de prevaricació, tràfic d'influències i falsificació documental", ha afegit. Per la seva banda, Khristian Giménez, portaveu del grup municipal de la CUP-Poble Actiu, assenyala que tenen la percepció que aquestes irregularitats "són la punta de l'iceberg d'una forma molt qüestionable de gestionar els recursos humans a l'Ajuntament de l'Hospitalet".

Anar al contingut