Barcelona

ERC diu que no sabia res del recurs de Puigdemont al TC i que no era "imprescindible"

En canvi, JxCat creu que era "un pas imprescindible" recórrer la decisió de la Mesa de retirar el vot delegat a Puigdemont

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana respecta, però subratlla que no li constava, la decisió de Carles Puigdemont de presentar un recurs d'empara davant del Constitucional per considerar que la Mesa del Parlament va vulnerar els seus drets en retirar-li el vot delegat. Des de Junts per Catalunya han volgut deixar molt clar que no es tracta de cap atac ni a Esquerra ni a Roger Torrent, i que és un pas que havia de fer per seguir apel·lant a la justícia internacional.

Des d'Esquerra, però, diuen el contrari: "No hem tingut constància fins que ja s'ha presentat" el recurs, ha assegurat Marta Vilalta. La portaveu republicana ha remarcat que la seva formació ha actuat "sempre" defensant i garantint els drets dels diputats.

"Des d'Esquerra Republicana el que considerem que és imprescindible, i que era de fet imprescindible, és recórrer la suspensió dels diputats que va fer el Tribunal Suprem, aplicant l'article 384 bis de la Lecrim [la llei d'enjudiciament criminal]. Allò sí que era imprescindible, i allò ho vam recórrer totes les defenses. Ara bé, si es consideren nous passos per portar al Tribunal Constitucional un nou acord de mesa, doncs nosaltres, evidentment, ho respectem"

 

Joan Tardà, aquest dimarts, als passadissos del Congrés


A Madrid, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha dit que Puigdemont té "tot el dret" a presentar aquest recurs. Això sí, ha defensat l'actuació dels diputats republicans que estan empresonats i que van optar per delegar el seu vot. Tardà considera que Oriol Junqueras i Raül Romeva van fer "el que havien de fer", és a dir, "preservar la joia de la corona", que, segons ell, és la majoria independentista al Parlament.

El diputat republicà ha admès que ell desconeixia la decisió de Puigdemont perquè, ha dit, estava centrat en la feina que fa a Madrid.


Elsa Artadi qualifica el recurs de requisit "tècnicolegal"

 

Elsa Artadi, aquest dimarts, arribant a la reunió del govern (EFE)


La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha assenyalat aquest dimarts que aquest pas que ha donat Puigdemont és "tècnic". La portaveu de l'executiu ha dit que "en cap cas" aquest fet hauria de ser font de conflicte entre els dos socis de govern.

Artadi ha explicat que es tracta d'"un requeriment tècnicolegal necessari i imprescindible per accedir a la justícia internacional". Ha remarcat que la situació legal de Puigdemont i dels presos és "diferent" perquè el primer està a l'"exili", i els empresonats estan pendents del judici. I ha defensat que l'expresident ha recorregut al Constitucional perquè Catalunya encara està dins del marc de l'estat espanyol.

En una entrevista al programa "Més 324", el portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, afirmava aquest dilluns que la decisió de demanar l'empara del Constitucional és "tècnica" i que Torrent n'estava al cas.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontRoger TorrentProcés catalàJxCatERC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut