ERC amenaça de vetar els pressupostos si no s'assegura el català a totes les plataformes

El projecte de llei audiovisual que treballa el govern espanyol no garanteix quotes de català a les plataformes amb la seu fora d'Espanya, com Netflix o HBO

Ferran Vila CabanasActualitzat

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha obert la porta aquest dimarts al vespre que el partit tombi els Pressupostos de l'Estat en la seva tramitació al Senat. En aquest cas, el govern espanyol hauria de recórrer a altres partits perquè els comptes puguin tirar endavant.

L'anunci de Rufián arriba hores després que el govern espanyol hagi admès que la nova llei de l'audiovisual no obligarà les plataformes amb seu fora d'Espanya, com ara Netflix o HBO, a tenir el 6% del catàleg en alguna de les llengües cooficials.

Aquest era el principal punt que va portar ERC a facilitar l'aprovació dels pressupostos del govern espanyol, però el partit es planteja ara tombar-los aprofitant la seva tramitació al Senat. "Tots els escenaris estan oberts, també aquest", ha assegurat.

El polític republicà ha explicat que no han pogut veure el text concret de la llei de l'audiovisual, però que, si és veritat el que s'ha publicat, Pedro Sánchez no hi pot comptar per aprovar-la.

"Si és certa la informació, ERC no votaria aquesta llei. I si el PSOE vol respectar la majoria que li permet tirar endavant l'agenda legislativa que té sobre la taula, li convé complir amb ERC."

Per Rufián, els moviments de les últimes hores demostrarien que el govern espanyol ha parlat "més amb alguna multinacional que no pas amb nosaltres". En aquest sentit, diu que "tocar els nassos a ERC amb l'assumpte de la llengua no és un bon negoci. Per a nosaltres, la llengua és sagrada".


Junts demana explicacions a ERC

El PDeCAT ha anunciat aquest dimarts que negociarà per assegurar les quotes i complementar-les amb altres mesures que garanteixin la protecció del català, mentre que, des de Junts, Jordi Sánchez ha demanat explicacions a ERC.


         

ARXIVAT A:
Català Pressupostos Generals de l'EstatERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut