Després de diversos dies de control els Mossos d'Esquadra han enxampat tres corallers que en tenien tres sacs plens i que amagaven en una cala…
Després de diversos dies de control els Mossos d'Esquadra han enxampat tres corallers que en tenien tres sacs plens i que amagaven en una cala del Cap de Creus

Enxampats amb tres sacs plens de corall vermell que amagaven al Cap de Creus

Els Mossos han atrapat tres corallers després de diversos dies de control

Actualitzat

Acció policial contra l'extracció il·legal de corall vermell a la Costa Brava. Després de diversos dies de control, els Mossos d'Esquadra han enxampat tres corallers que en tenien tres sacs plens i que amagaven en una cala del Cap de Creus.


Feia dies que sospitaven i, finalment, agents rurals i mossos van actuar dimecres. Van aturar els tres corallers a la mateixa cala. Portaven els equips d'immersió però res més.


Van començar a rastrejar per l'entorn, a dins i a fora l'aigua, i al final van trobar els tres sacs, que estaven amagats a 5 metres de fondària, i que contenien 150 peces de corall vermell, amb un pes de gairebé dos quilos.


Un helicòpter va filmar l'operatiu.

 

A partir dels informes dels experts, el Departament d'Agricultura va establir el 2017 una moratòria de 10 anys per extreure corall en aigües interiors, la franja més pròxima a la costa, però, en canvi, des del govern espanyol es van concedir el 2018 12 llicències en aigües exteriors durant dos anys.

Del grup de corallers enxampats, n'hi ha que tenen una d'aquestes llicències. Aquesta diferència entre les dues legislacions dificulta els controls al litoral català, perquè quan el corall ja és a la superfície no es pot acreditar el lloc d'on l'han tret i si hi ha hagut una infracció o no.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut