L'home estava dins d'un cotxe que ha quedat encallat en un pas subterrani de l'N-II
L'home estava dins d'un cotxe que ha quedat encallat en un pas subterrani de l'N-II (CCMA)

En estat greu un home atrapat per la intensa pluja en un pas subterrani de Mataró

Fortes precipitacions al Maresme i especialment a Mataró, on s'han acumulat 120 litres per metre quadrat en una hora a la zona del port i s'han enfonsat dues embarcacions

Actualitzat

Els bombers han rescatat en estat greu un home de 63 anys que estava dins d'un cotxe que ha quedat encallat aquest divendres al vespre en un pas subterrani de l'N-II a Mataró per l'acumulació d'aigua de pluja.

Ha estat un bomber fora de servei qui ha vist que hi havia una persona dins del vehicle inundat al conegut popularment com a Pas del Cargol.


Segons expliquen els serveis d'emergències, l'home es resistia a abandonar el vehicle i finalment, bombers i efectius policials l'han tret lligat d'una mà, per la finestreta, quan el cotxe ja s'enfonsava.


L'afectat ha estat traslladat pels serveis sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital. Després del rescat els bombers han continuat revisant la zona per assegurar que no hi hagués ningú més sota l'aigua.

En aquest vídeo es pot veure com els bombers revisen el pas subterrani:


La pluja ha assolat amb força aquesta nit el Maresme i especialment Mataró, on s'han acumulat 120 litres per metre quadrat a la zona del port. La pluja torrencial ha provocat inundacions per la dificultat de drenatge.

 

Segons la policia municipal de Mataró, tres vehicles han quedat atrapats per la pluja al pas del Cargol:

 

A la zona del Port de Mataró s'han recollit 120 litres per metre quadrat, 90 en només una hora.

 

Edificis desallotjats i vaixells enfonsats al port

De forma preventiva s'han desallotjat tres edificis de Mataró per revisar les estructures. Són edificis situats a l'Avinguda Can Torner, al carrer Rosselló i al Passatge Santa Magdalena. Els veïns afectats han pogut tornar a casa abans de la mitjanit.

La forta precipitació en un curt espai de temps també ha provocat l'enfonsament de dues embarcacions al port de Mataró i l'afectació a 12 embarcacions més. En cap dels casos hi ha hagut afectacions personals ni s'ha vessat combustible al mar.  Tot i això, com a prevenció els serveis d'autoprotecció del Port han posat barreres de contenció.

Aquesta és una de les embarcacions enfonsades al port: 

 

La pluja ha provocat problemes a altres poblacions del Maresme i la Selva.  A Vidreres, els bombers han hagut de rescatar diverses persones atrapades en vehicles envoltats per l'aigua:

 

El Servei Català de Trànsit ha informat la sortida 89 de la C-35 està tallada a Vidreres per inundació. 

La tempesta també ha afectat el servei de trens de Rodalies: la caiguda d'un llamp sobre la catenària entre Vilassar i Mataró afecta el sistema d'electrificació i obliga els trens a circular en via única en aquest tram.
 

Rescat a una escola de Calella

Protecció Civil també ha informat que a Calella hi ha hagut acumulació d'aigua en una escola i en un primer moment els alumnes no podien sortir. A les deu de la nit s'indicava que encara quedava aigua al soterrani, però que els estudiants ja havien pogut sortir i que no hi havia hagut afectacions personals.

Des de les set de la tarda, hora que ha començat la tempesta, els Bombers han rebut gairebé un centenar d'avisos, 65 de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord i 28 de la Regió d'Emergències de Girona.

El telèfon d'emergències 112, ha rebut fins a les deu de la nit 196 trucades per 137 incidents relacionats amb la pluja sobretot al Maresme i la Selva.

Protecció Civil ha desactivat aquest dissabte primera hora l'alerta del pla Inuncat. Divendres al vespre encara demanava limitar la mobilitat a Mataró i a altres zones properes afectades per les fortes pluges, atès que es mantenen moltes incidències per acumulacions d'aigua.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut