Cribratge massiu de joves, aquest juliol, a Sitges (ACN / Gemma Sánchez)

Es limita a 3.000 persones l'aforament dels grans esdeveniments esportius i culturals

La nova resolució del govern també limita al 70% de l'aforament l'assistència a esdeveniments més reduïts

Juli Rodés AlmerActualitzat

El trofeu Joan Gamper es jugarà a l'estadi Johan Cruyff i no al Camp Nou. Aquesta és una de les conseqüències més visibles de les "mesures més restrictives" anunciades aquest migdia pel govern arran de les actuals dades epidemiològiques i assistencials, que la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha qualificat de "dolentes".

Plaja ha admès que la nova resolució del govern sobre grans esdeveniments esportius i culturals, més enllà del Gamper, afectarà "totes les competicions esportives a Catalunya".

En concret, ha explicat que la nova resolució torna a limitar a un màxim de 3.000 persones l'assistència als grans esdeveniments esportius i culturals, i al 70% de l'aforament en el cas d'esdeveniments menors, de menys afluència.

La portaveu del govern ha intervingut en la compareixença setmanal posterior a la reunió de la comissió delegada en matèria de Covid-19, al costat dels consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i d'Interior, Joan Ignasi Elena.


"Necessitem setmanes"

La roda de premsa setmanal dels dijous ha tingut lloc poc després de saber-se que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la tercera setmana amb toc de queda a més de 160 municipis de més de 5.000 habitants que tenen una incidència a 7 dies igual o superior a 400 casos, més del triple dels 125 que es consideren el llindar del risc molt alt.

Quan li han demanat una previsió sobre el temps que aquesta mesura serà necessària, Argimon no ha dubtat a l'hora de respondre: "Des del punt de vista epidemiològic, necessitem setmanes per millorar". Ni Plaja ni Elena no hi han afegit res més.


Crida a vacunar-se

Argimon, d'altra banda, ha volgut fer una crida a vacunar-se a tothom que encara no ho ha fet.

Ha explicat que aquest dimecres s'han afegit 150.000 cites a la web d'autocita per vacunar-se, i ha demanat que "totes les persones, sobretot aquelles que tenen 30 o més anys, que aprofitin aquesta oportunitat i es vacunin".

"La solució principal és la vacunació, hem vist els efectes de la vacunació", ha afegit.

 

El conseller de Salut també ha fet una "crida a la responsabilitat de tothom" i ha remarcat que "si es treballa en un entorn com el sanitari o el residencial és molt i molt important estar vacunat, perquè al final el virus entra per la comunitat".

Encara sobre la campanya de vacunació, Argimon ha admès que ara el ritme de vacunació és més baix: "Segurament perquè estem entrant en un període de vacances".

 

També ha anunciat que el mes d'agost tornarà a haver-hi més dosis, perquè n'arribaran més de Moderna. "Estarem al voltant de les 450.000 dosis setmanals", ha dit, unes 100.000 més que ara mateix.

Fins aquest dimecres, a Catalunya han rebut la primera dosi 4.984.051 persones, que són el 63,3% de la població; i ja tenen la pauta completa 4.413.771 persones, el 56,1% de la població.

Menys pacients, més crítics

Pel que fa a l'evolució dels indicadors, mantenen la tendència a la baixa respecte als contagis, que encara no es tradueix en un alleugeriment de la pressió hospitalària.

Aquest dijous, de tota manera, el Departament de Salut ha informat d'un lleuger descens del nombre de pacients Covid als hospitals: en total n'hi ha 2.208, que són 35 menys dels notificats dimecres.

 

A les UCI, en canvi, continuen augmentant els crítics, que són 558, 9 més que vint-i-quatre hores abans.

 

L'augment de pacients crítics, d'altra banda, ja s'ha traduït en un augment clar de les víctimes mortals de la pandèmia.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Desescalada
Anar al contingut