L'augment de sou per als treballadors públics es cobrarà més endavant, amb els endarreriments corresponents (ACN/Xavier Pi)

Els treballadors públics no cobraran el 2,5% de pujada prevista a la nòmina del gener

L'increment en la nòmina es pot fixar a través dels pressupostos, que no estan aprovats, i també amb un decret llei del govern

RedaccióActualitzat

El sindicat Comissions Obreres ha avisat que, sense pressupostos aprovats, les nòmines del gener dels treballadors públics de la Generalitat es queden sense la pujada prevista del 2,5%.

L'augment es cobrarà més endavant, amb els endarreriments corresponents, que segons CCOO estan garantits.

L'increment en la nòmina es pot fixar també via decret llei del govern. El mateix sindicat ja ha demanat a la Generalitat que el tingui llest per a la nòmina del febrer.

La pujada del sou dels treballadors públics s'ajusta a l'establert a escala estatal. Gran part dels perceptors de l'increment són treballadors de l'administració de la Generalitat i del sector públic que hi està vinculat, que representen el 65% dels empleats públics.
 

Pressupostos encallats

Les negociacions pels pressupostos continuen encallades. Aquest dimarts, el govern ha tingut més reunions: amb el PSC, que es manté inflexible, i amb Junts, que es mostren pessimistes.

En aquest pols, l'executiu de Pere Aragonès diu que espera que el PSC valori que, per primera vegada, el govern s'hagi obert a estudiar la B-40, el Quart Cinturó.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPressupostos de la Generalitat
Anar al contingut