Persones treballant a la direcció general del SEPE a Madrid
El sou dels funcionaris de l'estat pujarà un 9,5% en tres anys (Europa Press/Isabel Infantes)

Els funcionaris de l'Estat cobraran al novembre la pujada de l'1,5% de sou

Aquesta pujada és la referència per a totes les administracions públiques, i ara la Conselleria d'Economia està treballant com aplicar-ho entre els seus treballadors

RedaccióActualitzat

Els funcionaris de l'Estat cobraran a la nòmina de novembre la pujada de l'1,5% dels salaris pactada entre el govern espanyol i els sindicats Comissions Obreres i UGT

La pujada té caràcter retroactiu a l'1 de gener d'aquest any, així que els treballadors públics també rebran una paga per la part corresponent des de principis d'any. Aquest augment se suma al 2% que van rebre a començaments d'any. 

Pel que fa als funcionaris que depenen de la Generalitat, com ara mestres, bombers o metges, encara no s'ha concretat com ni quan se'ls aplicarà aquesta pujada. Ara el Departament de la Presidència i el d'Economia estan treballant per definir com aplicar-ho entre els seus treballadors. 

L'augment salarial aprovat pel govern espanyol és la referència per a totes les administracions públiques, i s'ha publicat al BOE que ara les comunitats autònomes i els ajuntaments tenen fins a 31 de desembre per fer-ho efectiu, amb una moratòria fins, com a màxim, el 31 de març de l'any que ve.

 

Una pujada del 9,5% en tres anys

Aquest augment del sou dels treballadors públics s'ha inclòs en els pressupostos de l'Estat. Serà de fins a un 9,5% en tres anys, segons s'ha pactat, i queda distribuït de la següent manera: aquest 2022 serà del 3,5%; de cara el 2023, s'ha fixat una pujada del sou del 2,5%, amb dues variables de mig punt més en funció de l'evolució de l'IPC i de l'economia.

Finalment, ja per al 2024, s'ha pactat una revisió del 2%, amb la possibilitat d'afegir-hi mig punt més, si finalment l'IPC d'aquests tres anys supera el 8%. El sindicat CSIF, majoritari a l'administració de l'Estat, s'ha desmarcat de l'acord perquè considera que queda curt.

Anar al contingut