Rètol en una oficina d'ocupació
A Catalunya, unes 49.000 persones estan en situació d'ERTO

Els treballadors en ERTO poden sol·licitar un nou ajut d'entre 600 i 700 euros

El Departament dEmpresa i Treball calcula que la mesura beneficiarà entre 80.000 i 100.000 persones, que rebran un pagament únic

Actualitzat

Els treballadors en ERTO i amb contracte fix discontinu poden sol·licitar a partir d'aquest dilluns a les 9 del matí i fins al 15 de juliol ajudes d'entre 600 i 700 euros. Són ajudes que concedeix la Generalitat per complementar els ingressos i compensar la pèrdua de poder adquisitiu.

Als ajuts hi poden optar les persones residents a Catalunya afectades per un ERTO entre l'1 de gener i el 31 de maig d'enguany o que hagin estat beneficiàries de la prestació extraordinària per ser fixes discontínues com a mínim un dia del mes de maig del 2021.

Aquesta línia d'ajuts, dotada amb 60 milions d'euros, preveu beneficiar entre 80.000 i 100.000 persones, que rebran un pagament únic. 

Per accedir als ajuts només cal inscriure's al registre habilitat al web del SOC. El tràmit de sol·licitud es pot fer telemàticament a partir de les 9 del matí.

Per poder demanar l'ajut és necessari tenir un certificat digital o l'idCAT Mòbil. La inscripció al registre actua com a sol·licitud i, per tant, no cal fer cap més tràmit.

L'ordre d'inscripció no determinarà la preferència en l'atorgament de l'ajut. La quantitat de l'ajuda serà de 600 euros si s'ha estat fins a 90 dies en ERTO i de 700 euros si són més de 90 dies.

L'objectiu d'aquesta línia és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectades per un ERTO a conseqüència de la suspensió total o parcial dels seus contractes per la Covid.

En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu, l'ajut permetrà alleugerir un col·lectiu molt afectat per la crisi, i que habitualment es dedica a activitats estacionals en el sector serveis.

Aquest paquet extraordinari d'ajudes de 60 milions d'euros dona continuïtat al primer paquet d'ajudes que es van donar al març.

ARXIVAT A:
Covid-19Economia de butxacaEmpresaCoronavirus
Anar al contingut