Foto de grup de treballadors del servei d'urgències del Taulí reclamant millors condicions de feina el 26 de gener de 2017. (Horitzontal)
Foto de grup de treballadors del servei d'urgències del Taulí reclamant millors condicions de feina el 26 de gener de 2017. (Horitzontal)

Els treballadors del Taulí de Sabadell fan una crida a la mobilització per reclamar un servei d'urgències digne

ACN Sabadell.-Els treballadors de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, amb el suport de sindicats i associacions veïnals, han convocat una manifestació el proper dijous, dos de febrer, per reclamar solucions urgents que reverteixen el col·lapse permanent del servei d'urgències. La marxa sortirà a les sis de la tarda del centre hospitalari per finalitzar a les portes de l'ajuntament. Maria Expósito, infermera d'urgències, assegura que tot i que la epidèmia de la grip ha empitjorat la situació, la saturació del servei d'urgències al Taulí és una realitat diària des de fa dos anys que impedeix als seus professionals oferir un servei digne. Aquí, ha denunciat que el servei atén de mitjana uns 60 o 70 pacients diaris quan la seva capacitat és d'una trentena i que la crònica falta de llits d'hospitalització obliga a doblar els boxes i a tenir pacients als passadissos. "Reclamem més recursos perquè la gent pugui ingressar quan li toca i no tenir pacients cinc o sis dies a urgències per falta de llits", ha reblat.

Un centenar de persones, entre treballadors del Taulí i representants d'entitats socials i veïnals, s'han concentrat aquest dijous al migdia al vestíbul de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell per denunciar un cop més la situació de col·lapse de les urgències del centre hospitalari i per convocar la manifestació del pròxim dia 2 de febrer que esperen sigui "multitudinària". Maria Expósito, infermera del Taulí i membre del comitè d'empresa, ha assenyalat que l'arrel del problema rau en el fet que l'hospital no té capacitat per donar un servei de qualitat a una àrea de població com la que actualment li pertoca per manca de recursos. Aquí, ha recordat que la ràtio de llits d'hospitalització al Taulí és d'1,73 per cada 1.000 habitants, la meitat que la mitjana catalana i que això fa que un dia sí i un altre també el servei d'urgències es col·lapsi.Més enllà de l'increment de pacients habitual durant l'epidèmia de grip, Expósito assegura que el col·lapse d'urgències fa 10 anys que el pateixen, amb especial incidència els últims 18 mesos. "Els caps de setmana poden arribar a ser més tranquils, però el més normals és que estiguem desbordats", afegeix. Més enllà de la impossibilitat d'oferir un servei com cal als pacients, Expósito denuncia que les precàries condicions en les que treballen els professionals del servei d'urgències està disparant les baixes laborals i els perjudica la salut.La portaveu dels treballadors ha deixat clar que fins que no s'incrementin el nombre de llits, la situació continuarà igual, amb boxes doblats, pacients atesos als passadissos i altres esperant cinc o sis dies a urgències esperant ser traslladats a planta. En aquest línia, Expósito s'ha mostrat indignada per les paraules del conseller de Salut, Toni Comín, assegurant que, moltes vegades, els passadissos, són un espai assistencial més. "Nosaltres no sóm els responsables de deixar els malalts als passadissos, nosaltres sóm responsables de donar un bon servei als pacients treballant en condicions", ha volgut deixar clar. Sobre la manifestació, Expósito ha dit confiar que sigui "multitudinària" perquè el problema afecta al conjunt de la ciutadania.

Anar al contingut