Vaga al metro durant el Mobile
Moure's en metro pot ser molt complicat els dies del Mobile

Els treballadors del Metro mantenen la vaga durant els dies del Mobile

L'ajuntament de Barcelona critica per "insuficients" els serveis mínims decretats per la Generalitat

Quim BalaguerActualitzat


La convocatòria de vaga al metro de Barcelona pel Mobile World Congress es manté. Els representants de TMB i el comitè d'empresa no han arribat a cap acord després d'una nova jornada de negociacions que s'ha acabat aquest vespre.

De fet, la Generalitat ja ha dictat els serveis mínims per a dilluns, dimarts, dimecres i dijous de la setmana que ve, quan els treballadors faran aturades parcials dues hores per torn per denunciar la presència d'amiant en vagons i estacions.

 

Segons l'ordre de Treball, a les hores punta, de 7 a 9 del matí i de 4 a 6 de la tarda, només circularan el 50% dels combois. I a la nit, de 3/4 d'onze fins que acabi el servei, el 30%.

La regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona, Mercedes Vidal considera sorprenents i insuficients els serveis mínims:

"No garantiran adequadament la mobilitat. Són els mateixos que es van decretar per a la vaga de fa dos anys sense tenir en compte que l'ús del metro està augmentant a un ritme del 5% anual".
 

Després del fracàs de la reunió d'aquest divendres al vespre, TMB ha fet públic un comunicat on assegura que ha donat resposta a totes les demandes dels sindicats de Metro, i que:

"Amb les propostes fetes no hi ha raons objectives per justificar unes aturades que afectaran el dret a la mobilitat i perjudicaran la imatge de la ciutat".


L'empresa expressa també la seva voluntat de de continuar negociant fins a l'últim segon.

 

ARXIVAT A:
Mobile World CongressMobilitat
Anar al contingut