Marxa dels taxistes cap a la Conselleria de Territori (ACN)
Marxa dels taxistes cap a la Conselleria de Territori (ACN)
Barcelona

Els taxistes amenacen amb "mesures més contundents" si aquesta tarda no hi ha acord

Ara fan una marxa lenta a peu des de la plaça Catalunya fins el Departament de Territori, abans de la reunió amb el conseller

redacActualitzat

Cinquè dia de vaga dels taxistes, amb la Gran Via bloquejada des del carrer d'Entença fins al carrer Sicília. El col·lectiu amenaça d'endurir la protesta en funció de la reunió que mantindran aquesta tarda amb la Generalitat. Aquest matí els taxistes han fet una assemblea a la plaça Catalunya i han decidit no fer un pas enrere. Demanen valentia al govern i li recorden que el conflicte del seu sector a Catalunya està en el punt de mira de tot el món.

Per fer més pressió, els taxistes han decidit anar en grup aquest migdia fins al Departament de Territori, on aquesta tarda es reuniran amb el conseller, Damià Calvet. Hi participen un miler de persones.

La crida d'aquesta marxa lenta a peu, pel centre de la ciutat, l'ha fet el líder d'Élite Taxi, Alberto Álvarez:

"Des d'aquí [plaça Catalunya] farem un recorregut per la ciutat i acabarem a Transports. Allà us direm què han proposat i allà mateix farem l'assemblea que decideixi si ens ho quedem o continuem. Si continuem, en el cas que sigui negatiu, haurem de pensar ja en un altre tipus de mesures més contundents, perquè anem de menys a més"

 

El portaveu d'Élite Taxis, Alberto Álvarez, durant l'assemblea d'aquest matí dels taxistes (EFE)


"En aquest despatx no es decidirà res, ho decidireu vosaltres", ha assegurat Alberto Álvarez, en al·lusió a les solucions que es proposin des de la Conselleria. Tot plegat enmig de consignes que s'han pogut sentir com "Apreteu, apreteu" o "Si això no s'arregla, guerra, guerra".

A l'assemblea s'ha informat que estan parlant amb diversos partits perquè impugnin la moratòria de quatre anys que va aprovar el Congrés a finals de setembre amb el reial decret llei.

Amb motiu de la visita a Barcelona del secretari d'Infraestructures, Pedro Saura, prevista per aquest dimecres, els taxistes han decidit que es manifestaran al Port, on hi haurà la intervenció del representant del govern espanyol, per demanar que el Ministeri de Foment insti les comunitats autònomes a regular la precontractació dels VTCs.

El portaveu d'Élite Taxi ha explicat que han contactat amb taxistes de Brussel·les perquè vagin a "saludar" Carles Puigdemont. "Que vagin a la casa de Puigdemont a saludar-lo. El taxi a Waterloo", ha afirmat Álvarez.

En aquesta assemblea també s'han condemnat els incidents que es van viure aquest dilluns amb destrosses a diversos vehicles VTCs.

A més del bloqueig dels taxis en una part de la Gran Via, els VTCs mantenen també ocupats quatre carrils de la Diagonal, entre la plaça Francesc Macià i la plaça Pius XII.

 

ARXIVAT A:
TaxisVTCMobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut