Assemblea dels taxistes a la plaça Catalunya
Assemblea dels taxistes a la plaça Catalunya
Barcelona

Els taxistes es plantegen bloquejar l'AP-7 a la frontera amb França

El conflicte del taxi entra en el cinquè dia de mobilitzacions pendent de la reunió d'aquesta tarda amb el govern

Actualitzat

Els taxistes continuen tallant la Gran Via, entre Entença i Sicília, mentre que els conductors de VTC ocupen quatre carrils de la Diagonal, entre la plaça Francesc Macià i la plaça Pius XII. El conflicte entra en el cinquè dia de mobilitzacions pendent de la reunió d'aquesta tarda amb el govern.

Una de les propostes que s'han plantejat en l'assemblea dels taxistes d'aquest dilluns al vespre és tallar l'autopista AP-7 a la frontera amb França. Els taxistes han explicat que estan en contacte amb els taxistes francesos de Marsella i Niça i també amb el moviment dels Armilles Grogues.

Després de l'assemblea que els taxistes han fet a la plaça Catalunya, han anat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on aquest dilluns al vespre s'han reunit el president Quim Torra i els consellers de Territori, Damià Calvet, i d'Interior, Miquel Buch, per preparar la reunió d'aquesta tarda amb el sector del taxi.

 

El president Torra, i els consellers Calvet i Buch reunits al Palau de la Generalitat.

Després d'una hora i mitja de reunió, representants dels taxistes han estat rebuts al Palau de la Generalitat.

 

 

A la sortida, segons Tito Álvarez, portaveu d'Élite Taxi, no els han fer saber cap novetat. Álvarez ha volgut deixar clar que, si no se soluciona el conflicte, hi haurà mobilitzacions:  

"Ells tenen pressions pels dos costats i al final ja veurem qui guanya el pols. Aquest dimarts se sabrà alguna cosa, el que no sabem és si serà el que nosaltres volem sentir. (Calvet) ens ha dit que han actualitzat com està la situació i no sabem res més, ja ho veurem. Tenim paciència però anirem premen l'accelerador, segur. No ens quedarem a la Gran Via de vacances, estem de vaga i és una vaga activa i esperem que se solucioni el conflicte aquest mateix dimarts. Ningú vol estar així. Està a les seves mans, no a les nostres."

Aquest matí, en assemblea, els taxistes decidiran què fer abans de la reunió prevista per a les 4 de la tarda: "Farem activitats lúdiques", ha dit Álvarez.


Concentrats a la plaça de Sant Jaume


Aquest dilluns a la tarda, els taxistes s'han desplaçat de la plaça Catalunya a la plaça de Sant Jaume per fer pressió en motiu d'aquesta reunió. El desplaçament a peu de centenars de taxistes ha afectat el trànsit a la Via Laietana, que s'ha restablert un cop ha passat la manifestació.

 

Els taxistes concentrats a la plaça Sant Jaume.

 

Tito Álvarez: "Apreteu, apreteu, taxistes"

Els taxistes han estat pendents de la reunió a Palau i han insistit que no marxaran fins a ser rebuts pel president. Quim Torra havia manifestat que "no té cap problema de reunir-se amb el sector del taxi per explorar solucions al conflicte obert" per la regulació dels vehicles de lloguer amb conductor VTC. El president confia que la reunió prevista per demà serveixi per resoldre el conflicte. Torra ha demanat als manifestants "responsabilitat".

Mentrestant, el líder d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, en un tuit a les xarxes socials, responia al president, segons ha dit, utilitzant les seves paraules: "Apreteu, apreteu, taxistes."

 

 

Els Mossos protegeixen l'entrada del Palau de la Generalitat a la Plaça Sant Jaume, on hi ha els taxistes concentrats.

 

Reunió amb el conseller Calvet

Aquest dilluns, el conseller Calvet s'ha reunit amb representats del sector del transport, d'agents socioeconòmics i de la patronal de VTC.

El conseller demanava que suspenguessin la vaga perquè el bloqueig de la ciutat i el reforç de transports públics pot costar més d'un milió al dia.

L'acaldessa de Barcelona, Ada Colau, proposa que les VTC s'hagin de precontractar ab 1 hora d'antelació.

"Hauriem d'estar parlant d'una hora, com a mínim, perquè hi hagués una diferència real entre sector VTC i sector del Taxi. En qualsevol cas, jo crec que és possible la solució, que està sobre la taula i que d'aquella primera provocació que va ser aquesta proposta que es va fer divendres, ara reconduïr això cap a la taula de diàleg."

 

 

Pel conseller Calvet, aquesta també és la qüestió que cal negociar.

"Hem d'afinar aquest temps mínim de precontractació, que és, entre altres factors, el que diferencia els taxis dels VTC."

 

Una altre nit al carrer

Els taxistes continuen ocupant el tronc central de la Gran Via de Barcelona i el passeig de Gràcia.

 

 

Els VTC ocupen part de la Diagonal.


Els conductors de VTC també mantenen els seus vehicles a la Diagonal de Barcelona, des de la plaça Francesc Macià fins a Numància, ocupants un o dos carrils per banda en el dos sentits. Uns 900 vehicles i 1.500 conductors han passat la segona nit.

 

 

Els VTC han dit que no tornaran a treballar fins que no es garanteixi la seva seguretat. Denuncien les nombroses agressions que han patit per part dels taxistes i xifren en 80 els cotxes danyats a Barcelona des de divendres passat, quan va començar la vaga de taxistes.

 

 

La patronal de les empreses de lloguer de vehicles amb conductor ha assegurat que estan presentant denúncies davant d'aquests atacs i estan disposats a mantenir indefinidament la protesta fins que el govern reguli la seva activitat.

 

Taxistes de Madrid


A Madrid, els taxistes mantenen la vaga indefinida, després que hagin trencat les negociacions  sobre la normativa que ha de regir els VTC. El govern de la Comunitat no ha volgut discutir sobre el temps mínim per precontractar un VTC i ho deixa en mans dels ajuntaments.

L'únic punt que la Conselleria de Transports ha recollit de les demandes dels taxistes és la prohibició de parar-se a menys de 200 metres d'estacions de transport o recintes de grans esdeveniments.

 

ARXIVAT A:
Ada ColauMobilitatTrànsitQuim TorraMiquel BuchDamià CalvetTaxisVTC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut