Llargues cues al Prat i caos pels controls de seguretat (EFE)
Llargues cues al Prat i caos pels controls de seguretat (EFE)
Barcelona

Els sindicats denuncien que els policies no volen venir a Catalunya

Justifiquen el caos al Prat per una falta d'agents alarmant

RedaccióActualitzat

Els sindicats de la policia espanyola qualifiquen d'alarmant la falta d'efectius a Catalunya i les dificultats per trobar agents, ja que no volen quedar-se a treballar aquí, entre altres coses per la falta d'incentius, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. Això ajuda a entendre, segons els sindicats, el caos d'aquest cap de setmana als controls de passaport amb cues de fins a 3 hores.  

Al secretari general del Sindicat Unificat de la Policia Espanyola a Catalunya, Luis Mansilla, li consta que ja s'han començat a moure a l'aeroport efectius de comissaries locals, per evitar que a l'estiu es repeteixi el caos.

"És un pedaç perquè si treus gent d'un lloc deficitari, solucionaràs el problema de l'aeroport, però l'incrementaràs en un altre lloc que és deficitari".

Un altre dels problemes és que els agents no volen venir ni tampoc quedar-se a Catalunya.

"En el cas d'oficials, policies i subinspectors, aquests aguanten mesos perquè no tenen la mateixa permanència. En el millor dels casos, l'agent prefereix anar a Madrid perquè està més a prop de tot arreu i econòmicament és una mica més barat que aquí. A més, cobren la diferència econòmica de 200 euros més que quedant-se aquí". (El suplement aquí són 53 euros).

Responent a una interpel·lació de Ciutadans, la portaveu del govern, Neus Munté, ha qualificat d'inadmissible que ningú hagi demanat, encara, disculpes pel col·lapse.

"El que és lamentable, terrible i injust és que es produeixin d'una manera tan sovintejada i no hi hagi cap assumpció de responsabilitat per part del govern de l'Estat".

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, govern i Ministeri de Foment van mantenir converses aquest dimarts sobre el caos del cap de setmana. Per la seva banda, AENA ha assegurat a aquesta emissora que l'aeroport té una infraestructura adequada al volum de passatgers, treballa amb prou antelació per informar dels vols i recorda que, amb les noves normes de seguretat antiterrorista, a tots els grans aeroports es triga entre 20 i 25 minuts de mitjana a passar els controls.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut